30 jaar Oosterscheldekering

Publieksdagen op 7 en 8 oktober

Op 4 oktober 2016 is het 30 jaar geleden dat Koningin Beatrix de Oosterscheldekering officieel in werking heeft gesteld. Op deze datum blikt Rijkswaterstaat samen met waterveiligheidspartners, in het ir. J.W. Topshuis, terug op dit historische moment. Met deze starthandeling trappen we af voor de publieksdagen op 7 en 8 oktober, waarbij de deuren van het Topshuis open worden gesteld.

Beleef de Oosterscheldekering op 7 en 8 oktober!
Altijd al willen weten wat Rijkswaterstaat doet om het achterland van de Delta te beschermen tegen hoogwater? Wil je weten hoe de Oosterscheldekering werkt? En wat er gebeurt als de Deltawerken er niet zouden zijn?

Samen met onze waterveiligheidspartners, overheden en bedrijven, werken we aan het hebben en houden van droge voeten. Het lijkt vanzelfsprekend dat we wonen, werken en recreëren onder de zeespiegel, maar eigenlijk is het heel bijzonder.

Met onze partners hebben we een gevarieerd en interactief programma opgesteld. Geniet onder meer van het uitzicht vanaf het dak van het Topshuis, ervaar de virtualreality-overstromingssimulator van de provincie Zeeland en rij met de zonnetrein over een stroomgat van de Oosterscheldekering.

Bring in the Dutch
Speciaal voor de 30e verjaardag van de Oosterscheldekering hangen we het spandoek van Bring in the Dutch (onze exposure naar het buitenland op het gebied van kennis omtrent waterveiligheid) terug op het Topshuis.

Meer informatie
Het Topshuis is opengesteld op vrijdag 7 oktober van 13.00 – 21.00 en zaterdag 8 oktober van 10.00 – 19.00. Meer weten over de publieksdagen? Kijk voor meer informatie, aanmelden en het programma op de pagina 30 jaar Oosterscheldekering

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat