Nieuwe binnenvaartdienst Rondje IJsselmeer

Haven Amsterdam stimuleert vervoer over water

Op initiatief van Haven Amsterdam bieden Euro Shipping Cargo (voorheen AIT) en BCA een binnenvaartdienst aan op het IJsselmeer. Twee keer per week worden de havens van Harderwijk, Kampen en Utrecht aangedaan. Haven Amsterdam wil als duurzame haven het groene vervoer hiermee een extra stimulans geven. Het initiatief krijgt in de toekomst een vervolg door nog meer havens bij deze dienst te betrekken.

De directe aanleiding van de groene transportroute was de sluiting van de Hollandse brug bij Almere, waardoor vrachtauto’s 60 km om moesten rijden.

“Rondje IJsselmeer” vergroot de bereikbaarheid van Amsterdam en zorgt voor een betere ontsluiting met de IJsselmeerhavens. Haven Amsterdam wil hiermee het transport over water promoten en files en CO2-uitstoot verminderen.

De nieuwe binnenvaartdienst met een maximale capaciteit van 48 TEU biedt nog meer voordelen, zoals vervoerszekerheid, snelheid, flexibiliteit en minimalisatie van vervoerskosten.

De congestie op de Nederlandse wegen en de steeds duurder wordende brandstof maken dat dit initiatief een succes kan worden.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Start mobiliteitsmaatregelen A6 Hollandse brug (17-09-2007)

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Haven Amsterdam