TERMINAL

Heijmans bouwt uitbreiding Eindhoven Airport

Eindhoven Airport foto Eindhoven Airport

Eindhoven Airport heeft Heijmans geselecteerd als aannemer voor de uitbreiding van de bestaande passagiersterminal op Eindhoven Airport. De voorlopige gunning door de tweede luchthaven van Nederland werd op 3 november 2022 definitief.

Heijmans heeft de aanbesteding gewonnen dankzij de beste prijs-kwaliteitsverhouding, waarin hoog werd gescoord op samenwerking, de voorgestelde projectorganisatie en plan van aanpak. De aanbesteding heeft een verwachte contractwaarde van ruim 30 miljoen euro.

Pré-corona

De uitbreiding zorgt voor meer comfort voor reizigers en medewerkers omdat er straks meer ruimte is voor de luchthavenprocessen en diensten. De luchthaven breidt de terminal uit omdat deze te klein is. De terminal is gebouwd voor 5 miljoen passagiers per jaar. In 2019 (pré-corona) telde de luchthaven 6,7 miljoen passagiers. De luchthaven verwacht weer terug te keren naar dat niveau.

10.000 m2

Het werk betreft de uitbouw van de terminal, inclusief afhandelingsruimte voor bagage, de interne verbouwingen in de vertrekhal en het verruimen van de ontvangsthal. In totaal gaat het om circa 10.000 m2 extra terminalruimte. De huidige terminal is circa 26.000 vierante meter.

Het definitieve ontwerp is in het eerste kwartaal van 2023 gereed. De bouw start eind 2023. De uitbreiding is in de tweede helft van 2025 gereed. Delen ervan worden eerder al gefaseerd in gebruik genomen.

Lees ook:

Dura Vermeer renoveert landingsbaan Maastricht Aachen Airport

VolkerInfra Schiphol laat AI de inspecties doen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Heijmans bouwt uitbreiding Eindhoven Airport | Infrasite
TERMINAL

Heijmans bouwt uitbreiding Eindhoven Airport

Eindhoven Airport foto Eindhoven Airport

Eindhoven Airport heeft Heijmans geselecteerd als aannemer voor de uitbreiding van de bestaande passagiersterminal op Eindhoven Airport. De voorlopige gunning door de tweede luchthaven van Nederland werd op 3 november 2022 definitief.

Heijmans heeft de aanbesteding gewonnen dankzij de beste prijs-kwaliteitsverhouding, waarin hoog werd gescoord op samenwerking, de voorgestelde projectorganisatie en plan van aanpak. De aanbesteding heeft een verwachte contractwaarde van ruim 30 miljoen euro.

Pré-corona

De uitbreiding zorgt voor meer comfort voor reizigers en medewerkers omdat er straks meer ruimte is voor de luchthavenprocessen en diensten. De luchthaven breidt de terminal uit omdat deze te klein is. De terminal is gebouwd voor 5 miljoen passagiers per jaar. In 2019 (pré-corona) telde de luchthaven 6,7 miljoen passagiers. De luchthaven verwacht weer terug te keren naar dat niveau.

10.000 m2

Het werk betreft de uitbouw van de terminal, inclusief afhandelingsruimte voor bagage, de interne verbouwingen in de vertrekhal en het verruimen van de ontvangsthal. In totaal gaat het om circa 10.000 m2 extra terminalruimte. De huidige terminal is circa 26.000 vierante meter.

Het definitieve ontwerp is in het eerste kwartaal van 2023 gereed. De bouw start eind 2023. De uitbreiding is in de tweede helft van 2025 gereed. Delen ervan worden eerder al gefaseerd in gebruik genomen.

Lees ook:

Dura Vermeer renoveert landingsbaan Maastricht Aachen Airport

VolkerInfra Schiphol laat AI de inspecties doen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie