ARCHITEKTUUR

Bouw bediengebouw Nieuwe Sluis Terneuzen komt op gang

Artist impression bediengebouw Nieuwe Sluis Terneuzen Sassevaart

Naast de realisatie van de enorme sluiskolk van het nieuwe sluizencomplex in Terneuzen wordt er ook gewerkt aan het bediengebouw op de sluis. Vanuit dit gebouw gaan operators straks de sluisdeuren met de grootte van een flatgebouw bedienen. Ook wordt gewerkt aan het dienstengebouw bij de dienstenhaven dat onderdak gaat bieden aan onder andere berger Multraship.

De kabelkelder van het bediengebouw is gerealiseerd en de fundering voor de twee bovengrondse verdiepingen is klaar voor de volgende stap, schrijft bouwcombinatie Sassenvaart in een bericht: het optrekken van de wanden en vloeren. Dat gebeurt voornamelijk met geprefabriceerde betondelen. Vanuit de fabriek gaan deze onderdelen in logische volgorde naar het bouwterrein. Ook de trappen en bordessen worden kant en klaar aangeleverd en geplaatst.

Raamkozijnen

Het gebouw (13 x 62 meter) is zo ontworpen dat het qua uitstraling past bij de bestaande dienstgebouwen op het sluizencomplex. Dat is met name terug te zien in de verticale lijnen en het grijze metselwerk van de buitengevel. Voor het einde van dit jaar is de betonnen opbouw van het bediengebouw gereed. Daarna volgtde afwerking van de buitengevel, het plaatsen van raamkozijnen, het dak en de inrichting van het gebouw.

Kabelkelder

De technische installaties voor de bediening van de Nieuwe Sluis komen samen in het bediengebouw. Ook dat werk is in uitvoering. Het bediengebouw wordt met vier 10kV kabels aangesloten: twee vanuit het binnenhoofd en twee vanuit het buitenhoofd. Deze komen binnen via de kabelkelder en worden aangesloten op twee transformators in het gebouw.

(Tekst loopt door na de foto)

Artist impression Dienstengebouw © Sassevaart

Marechaussee

Ook het dienstengebouw (100 x 20 meter) begint vorm te krijgen. De bouwers zijn met de fundering van het dienstengebouw dat in de nieuwe dienstenhaven komt. Onder andere Multraship, Boluda, Rijkswaterstaat en de Koninklijke Marechaussee gaan vanuit dit gebouw werken.

(Tekst loopt door na de foto)

Artist impression Impressie van het vernieuwde sluizencomplex © Sassevaart

Lees ook:

Te veel springstof gebruikt bij opblazen Middensluis Terneuzen

Nieuwe Sluis Terneuzen is van Panamaformaat

Auteur: Redactie

Bouw bediengebouw Nieuwe Sluis Terneuzen komt op gang | Infrasite
ARCHITEKTUUR

Bouw bediengebouw Nieuwe Sluis Terneuzen komt op gang

Artist impression bediengebouw Nieuwe Sluis Terneuzen Sassevaart

Naast de realisatie van de enorme sluiskolk van het nieuwe sluizencomplex in Terneuzen wordt er ook gewerkt aan het bediengebouw op de sluis. Vanuit dit gebouw gaan operators straks de sluisdeuren met de grootte van een flatgebouw bedienen. Ook wordt gewerkt aan het dienstengebouw bij de dienstenhaven dat onderdak gaat bieden aan onder andere berger Multraship.

De kabelkelder van het bediengebouw is gerealiseerd en de fundering voor de twee bovengrondse verdiepingen is klaar voor de volgende stap, schrijft bouwcombinatie Sassenvaart in een bericht: het optrekken van de wanden en vloeren. Dat gebeurt voornamelijk met geprefabriceerde betondelen. Vanuit de fabriek gaan deze onderdelen in logische volgorde naar het bouwterrein. Ook de trappen en bordessen worden kant en klaar aangeleverd en geplaatst.

Raamkozijnen

Het gebouw (13 x 62 meter) is zo ontworpen dat het qua uitstraling past bij de bestaande dienstgebouwen op het sluizencomplex. Dat is met name terug te zien in de verticale lijnen en het grijze metselwerk van de buitengevel. Voor het einde van dit jaar is de betonnen opbouw van het bediengebouw gereed. Daarna volgtde afwerking van de buitengevel, het plaatsen van raamkozijnen, het dak en de inrichting van het gebouw.

Kabelkelder

De technische installaties voor de bediening van de Nieuwe Sluis komen samen in het bediengebouw. Ook dat werk is in uitvoering. Het bediengebouw wordt met vier 10kV kabels aangesloten: twee vanuit het binnenhoofd en twee vanuit het buitenhoofd. Deze komen binnen via de kabelkelder en worden aangesloten op twee transformators in het gebouw.

(Tekst loopt door na de foto)

Artist impression Dienstengebouw © Sassevaart

Marechaussee

Ook het dienstengebouw (100 x 20 meter) begint vorm te krijgen. De bouwers zijn met de fundering van het dienstengebouw dat in de nieuwe dienstenhaven komt. Onder andere Multraship, Boluda, Rijkswaterstaat en de Koninklijke Marechaussee gaan vanuit dit gebouw werken.

(Tekst loopt door na de foto)

Artist impression Impressie van het vernieuwde sluizencomplex © Sassevaart

Lees ook:

Te veel springstof gebruikt bij opblazen Middensluis Terneuzen

Nieuwe Sluis Terneuzen is van Panamaformaat

Auteur: Redactie