spoorbrug Noord Esmarkerrondweg
Ongeluk na ongeluk

Weer twee gewonden op spoorbrug van ProRail, Enschede wil vervanging

De brug heeft een enkele rijbaan voor beide richtingen. De optie van een bredere brug lag eerder op tafel, maar de gemeente wilde geen extra kosten maken. Google

Het is hoog tijd om de spoorbrug in de Noord Esmarkerrondweg in Enschede te vervangen, vertelt wethouder Marc Teutelink tegenover meerdere media. Het kunstwerk werd in 2014 door ProRail geplaatst en na meerdere ongelukken bekritiseerd door de omgeving. Vorige week ging het weer mis: twee mensen raakten gewond in twee afzonderlijke incidenten. Dat kan zo niet langer, vindt de gemeente.

ProRail liet de brug bouwen omdat de oude na 150 dienstjaren aan vervanging toe was. Twee maanden na de oplevering in juli 2014 waren er zeven ongelukken gebeurd, schreef RTV Oost in augustus van dat jaar. Daarop zijn over de jaren maatregelen genomen, zoals het plaatsen van verkeersspiegels. “Maar ik ben het er mee eens dat het nog niet genoeg is”, vertelt wethouder Teutelink tegenover streekomroep 1Twente.

Vorige week donderdag raakte een fietser gewond bij het oversteken van de Noord Esmarkerrondweg. Een automobilist, die kwam aanrijden vanaf de brug, zag de fietser over het hoofd. Vrijdag was het opnieuw raak toen een motorrijder, komend vanaf de spoorbrug, werd aangereden door een auto die de Noord Esmarkerrondweg opdraaide.

De brug is gerealiseerd door ProRail, maar ook de gemeente heeft een rol gehad in het “onveilige” resultaat, zegt Teutelink tegenover De Stentor. De optie van een bredere brug lag voorafgaand aan de bouw op tafel, maar volgens de wethouder was de gemeente te zuinig om daar extra voor te betalen. Teutelink hoopt de brug op lange termijn volledig te laten vervangen. “Dat is onze voorkeur. Op korte termijn kijken we naar extra verkeersmaatregelen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Weer twee gewonden op spoorbrug van ProRail, Enschede wil vervanging | Infrasite
spoorbrug Noord Esmarkerrondweg
Ongeluk na ongeluk

Weer twee gewonden op spoorbrug van ProRail, Enschede wil vervanging

De brug heeft een enkele rijbaan voor beide richtingen. De optie van een bredere brug lag eerder op tafel, maar de gemeente wilde geen extra kosten maken. Google

Het is hoog tijd om de spoorbrug in de Noord Esmarkerrondweg in Enschede te vervangen, vertelt wethouder Marc Teutelink tegenover meerdere media. Het kunstwerk werd in 2014 door ProRail geplaatst en na meerdere ongelukken bekritiseerd door de omgeving. Vorige week ging het weer mis: twee mensen raakten gewond in twee afzonderlijke incidenten. Dat kan zo niet langer, vindt de gemeente.

ProRail liet de brug bouwen omdat de oude na 150 dienstjaren aan vervanging toe was. Twee maanden na de oplevering in juli 2014 waren er zeven ongelukken gebeurd, schreef RTV Oost in augustus van dat jaar. Daarop zijn over de jaren maatregelen genomen, zoals het plaatsen van verkeersspiegels. “Maar ik ben het er mee eens dat het nog niet genoeg is”, vertelt wethouder Teutelink tegenover streekomroep 1Twente.

Vorige week donderdag raakte een fietser gewond bij het oversteken van de Noord Esmarkerrondweg. Een automobilist, die kwam aanrijden vanaf de brug, zag de fietser over het hoofd. Vrijdag was het opnieuw raak toen een motorrijder, komend vanaf de spoorbrug, werd aangereden door een auto die de Noord Esmarkerrondweg opdraaide.

De brug is gerealiseerd door ProRail, maar ook de gemeente heeft een rol gehad in het “onveilige” resultaat, zegt Teutelink tegenover De Stentor. De optie van een bredere brug lag voorafgaand aan de bouw op tafel, maar volgens de wethouder was de gemeente te zuinig om daar extra voor te betalen. Teutelink hoopt de brug op lange termijn volledig te laten vervangen. “Dat is onze voorkeur. Op korte termijn kijken we naar extra verkeersmaatregelen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.