Spoorzone Delft gunt bovenbouwcontract aan Strukton

Op maandag 7 november 2011 is het bovenbouwcontract van Spoorzone Delft, met een aanneemsom van 19,4 miljoen euro, gegund aan Strukton. Dit is het tweede grote contract van het project dat uitgevoerd kan worden.

Ad Broeders, Projectmanager Spoorzone Delft: "Ik ben erg blij met de gunning van het bovenbouw contract; hiermee hebben we weer een belangrijke stap gezet in de realisatie van Spoorzone Delft".

In het bovenbouwcontract zijn opgenomen:

  • De sporen in de spoortunnel en de aansluiting hiervan op het bestaande spoor, inclusief de bovenleidingen en beveiligingsinstallatie
  • De sloop van het bestaand emplacement en de bouw van een nieuw emplacement van DSM
  • Het onderstation (stroomvoorziening voor de tunnel technische installaties, beveiligingsinstallatie, levering bovenleidingsspanning)

Strukton start in het tweede kwartaal van 2012 met de werkzaamheden voor het onderstation en het emplacement van DSM. Joost Delwel, Projectleider Strukton Rail: “Het gaat om een echt multidisciplinair werk en is ons daarom op het lijf geschreven”.

Alle uit te voeren werkzaamheden om Spoorzone Delft te realiseren zijn opgenomen in vier grote contracten. Het eerste contract, het tunnelcontract, is in 2008 gegund aan Combinatie CrommeLijn. Het bovenbouwcontract dat aan Strukton gegund is, is het tweede grote contract. Naar verwachting worden in het najaar van 2012 de laatste twee grote contracten aanbesteed: de afbouw van het station en de bouw van het Stadskantoor.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Strukton