Spoorwerkzaamheden Schiphollijn op tv

Utrecht – Op zondag 2 december 2007 wordt op RTL7 de vierde aflevering van de serie ‘ Spanning op het spoor’ uitgezonden. De serie volgt de werkzaamheden van verschillende projecten die ProRail op dit moment realiseert. Elk deel van de serie zoomt in op een concreet bouw- of onderhoudsproject. In de vierde aflevering is onder andere te zien hoe op de Schiphollijn een 30 ton zware wisselverbindingen, vanaf de A4 tussen de bovenleidingen door, op hun plaats worden gelegd.

De vierde aflevering waarin ProRail laat zien hoe een weekend lang het hele baanvak Hoofddorp – Amsterdam buitendienstgesteld is om op de ene locatie wissels erbij te leggen en op de andere locatie wissels eruit te halen. Deze aanpassing is onderdeel van het project Schiphol 24. Dit project moet ervoor zorgen dat station Schiphol 24 treinen per uur kan verwerken. Momenteel zijn dat nog 17 treinen per uur. De tijdsdruk om de treinen op maandagmorgen weer exact op tijd te laten beginnen maken het project erg spannend.

Niet alleen de bouw- en de projectmanager worden tijdens dit grote project op de voet gevolgd, maar ook wordt er aandacht geschonken aan het werk van de algemeen leider. De algemeen leider van ProRail is actief bij verstoringen en calamiteiten. Hij zorgt ervoor dat de storingsploegen zo snel mogelijk aan de slag kunnen en de reizigers zo snel de laatste informatie krijgt.

In de TV-serie is te zien hoe de werkzaamheden op dit baanvak verlopen. Kunnen de wissels wel tussen de bovenleidingen door? Lukt het om de beveiligingstesten op tijd af te ronden? Hoe wordt tegenslag opgelost? Wat doen de treindienstleiders om ervoor te zorgen dat de treinenloop ondanks het werk zo weinig mogelijk verstoord wordt? De uitzending is zondag 2 december, tussen 17.30 en 18.00 uur, op RTL7.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail