ABAX Geofence

Digitaal hekwerk voor machines en voertuigen

Afbeelding: persbericht ABAX

Betere productiviteit, meer veiligheid en efficiënter factureren. Het zijn enkele voordelen van de GeoFence-functie waarmee het ABAX-platform voor beheer van machines, voertuigen en gereedschappen is uitgebreid. De functie stelt gebruikers in staat om op de digitale kaart het gebied waarin wordt gewerkt met een virtueel hekwerk af te bakenen.

Voor onder meer infrabedrijven is het soms een hele uitdaging om in beeld te houden welke bedrijfsmiddelen zich waar bevinden, en dus of en in welke mate ze inzetbaar zijn. Het bijhouden van de locaties van voertuigen, gereedschappen en machines, en niet zelden ook het ‘opsporen’ ervan, kan behoorlijk wat tijd en energie kosten. ABAX heeft daarvoor een platform ontwikkeld waarmee al de assets van verschillende merken en typen overzichtelijke worden beheerd. En die dienst is nu uitgebreid met de GeoFence-functie.

Melding als gebied wordt verlaten

Een geofence is als het ware een digitale omheining van een bepaald gebied, zoals de locatie van bijvoorbeeld een GWW-project. De gebruikers van de nieuwe dienst kunnen zo’n ‘hekwerk’ neerzetten en daarbinnen hun eigendommen afbakenen. Dat geeft inzicht in wat er zich aan materialen en voertuigen in dat gebied bevindt. Verlaat een object de locatie, dan krijgt de gebruiker een melding. Tegelijk kan de klant of partner van het project een melding krijgen als een asset in het gebied arriveert. En het doel van de reis kan als automatisering aan het gebied worden gekoppeld. “Deze functie maakt het aanzienlijk gemakkelijker om zakelijke reizen te documenteren en automatiseert het indienen van kilometerdeclaraties, urenstaten of leveringsmeldingen.”

Verder kan de tijd die een voertuig, machine of gereedschap op een locatie doorbrengt worden bijgehouden en het gebruik ervan kan worden toegewezen. De GeoFence-functie helpt bedrijven om hun voorraadstatus in het oog te houden, maar bijvoorbeeld ook om iets terug te vinden in het geval het gestolen wordt. En aan het eind van het traject komt ABAX GeoFence eveneens van pas, zo stelt het bedrijf: “Op basis van een geofence rond de vaakst bezochte werklocaties, klanten of andere relevante plekken geeft de rapportage-engine de exacte gegevens over de bestede tijd op een locatie voor voertuigen of gehuurde bedrijfsmiddelen, of de afgelegde kilometers tussen locaties.”

Snel overzicht

“In het ABAX-platform worden alle typen bedrijfsmiddelen van verschillende merken samengevoegd. Dat maakt het assetmanagement voor wagenparkbeheerders veel eenvoudiger”, legt product owner Stig Fossum uit. “We gebruiken één gemeenschappelijke gegevensbron, zodat de beheerder snel een overzicht krijgt van alle aangesloten bedrijfsmiddelen, gereedschappen, machines en voertuigen. En dat op één enkele live kaart. Het nieuwe ABAX GeoFence bouwt voort op wat we nu al leveren en het zal ieder bedrijf helpen meer grip te krijgen, risico’s te verminderen en de efficiëntie te vergroten, doordat men één oplossing heeft voor alle assets van het bedrijf.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Digitaal hekwerk voor machines en voertuigen | Infrasite
ABAX Geofence

Digitaal hekwerk voor machines en voertuigen

Afbeelding: persbericht ABAX

Betere productiviteit, meer veiligheid en efficiënter factureren. Het zijn enkele voordelen van de GeoFence-functie waarmee het ABAX-platform voor beheer van machines, voertuigen en gereedschappen is uitgebreid. De functie stelt gebruikers in staat om op de digitale kaart het gebied waarin wordt gewerkt met een virtueel hekwerk af te bakenen.

Voor onder meer infrabedrijven is het soms een hele uitdaging om in beeld te houden welke bedrijfsmiddelen zich waar bevinden, en dus of en in welke mate ze inzetbaar zijn. Het bijhouden van de locaties van voertuigen, gereedschappen en machines, en niet zelden ook het ‘opsporen’ ervan, kan behoorlijk wat tijd en energie kosten. ABAX heeft daarvoor een platform ontwikkeld waarmee al de assets van verschillende merken en typen overzichtelijke worden beheerd. En die dienst is nu uitgebreid met de GeoFence-functie.

Melding als gebied wordt verlaten

Een geofence is als het ware een digitale omheining van een bepaald gebied, zoals de locatie van bijvoorbeeld een GWW-project. De gebruikers van de nieuwe dienst kunnen zo’n ‘hekwerk’ neerzetten en daarbinnen hun eigendommen afbakenen. Dat geeft inzicht in wat er zich aan materialen en voertuigen in dat gebied bevindt. Verlaat een object de locatie, dan krijgt de gebruiker een melding. Tegelijk kan de klant of partner van het project een melding krijgen als een asset in het gebied arriveert. En het doel van de reis kan als automatisering aan het gebied worden gekoppeld. “Deze functie maakt het aanzienlijk gemakkelijker om zakelijke reizen te documenteren en automatiseert het indienen van kilometerdeclaraties, urenstaten of leveringsmeldingen.”

Verder kan de tijd die een voertuig, machine of gereedschap op een locatie doorbrengt worden bijgehouden en het gebruik ervan kan worden toegewezen. De GeoFence-functie helpt bedrijven om hun voorraadstatus in het oog te houden, maar bijvoorbeeld ook om iets terug te vinden in het geval het gestolen wordt. En aan het eind van het traject komt ABAX GeoFence eveneens van pas, zo stelt het bedrijf: “Op basis van een geofence rond de vaakst bezochte werklocaties, klanten of andere relevante plekken geeft de rapportage-engine de exacte gegevens over de bestede tijd op een locatie voor voertuigen of gehuurde bedrijfsmiddelen, of de afgelegde kilometers tussen locaties.”

Snel overzicht

“In het ABAX-platform worden alle typen bedrijfsmiddelen van verschillende merken samengevoegd. Dat maakt het assetmanagement voor wagenparkbeheerders veel eenvoudiger”, legt product owner Stig Fossum uit. “We gebruiken één gemeenschappelijke gegevensbron, zodat de beheerder snel een overzicht krijgt van alle aangesloten bedrijfsmiddelen, gereedschappen, machines en voertuigen. En dat op één enkele live kaart. Het nieuwe ABAX GeoFence bouwt voort op wat we nu al leveren en het zal ieder bedrijf helpen meer grip te krijgen, risico’s te verminderen en de efficiëntie te vergroten, doordat men één oplossing heeft voor alle assets van het bedrijf.”

Auteur: Vincent Krabbendam