INNOVATIE

Hardt Hyperloop bindt nieuwe investeerders aan zich

Artist impression van de hyperloop Beeld Hardt Hyperloop

Een wereldwijd netwerk van hyperloopverbindingen die de bestaande vervoersinfrastructuur gaat aanvullen en vervangen. Dat is de horizon van Hardt Hyperloop. Het Rotterdamse bedrijf is bezig met het opzetten van een European Hyperloop Center (EHC) in Veendam en het ontwikkelen van een testvoertuig voor de hyperlooptechniek.

Door supersnel personen- en vrachtverkeer te realiseren zou de wereld wel eens revolutionair kunnen veranderen, denken ze bij Hardt. In een flitsende video laat het jonge bedrijf zien hoe volgens hen de wereld er uit kan gaan zien. Door de snelle verbindingen verdwijnt reistijd als een factor, waardoor het voor werknemers en ondernemers nauwelijks meer uitmaakt waar de werkplek zich bevindt. Bestaande vervoersmodaliteiten worden snel ouderwets. Het vliegen over korte afstand zal het afleggen tegen een ritje in de hyperloop.

Wissel

Het European Hyperloop Center in Veendam is bedoeld als testcentrum voor de techniek. Vanaf 2024 wordt hier getest op een 420 meter lange testbaan. Die is uitgerust met een belangrijk onderdeel: een wissel. Daarmee liggen de gereedschappen klaar voor het verder ontwikkelen van het systeem. De testfaciliteit zal open staan voor externe hyperloopontwikkelaars en bedrijven die onderdelen voor hyperloop willen testen. De aanleg van het testparcours is inmiddels begonnen. De eerste buizen zullen vanaf het einde van de zomer geïnstalleerd worden.

Dromen

Op 5 juli maakte Hardt Hyperloop bekend dat er nieuwe investeerders zijn gevonden waarmee het high tech bedrijf de dromen waar kan gaan maken. Het gaat om bijdragen van het European Innovation Council (EIC) Fund van de EU, de Nederlandse regionale ontwikkelingsfondsen InnovationQuarter & Investment Fund Groningen en een aantal bestaande en nieuwe investeerders. Onder hen de ondernemer Peter Goedvolk, die een niet nader genoemd bedrag inbrengt via zijn fonds First Dutch. Eerder staken particuliere fondsen als POSCO International (Zuid-Korea) en Urban Impact Ventures (EU) opgeteld 12 miljoen euro in het bedrijf, zegt Hardt Hyperloop.

Roadshow

Tegelijk met de bouw van het testcentrum in Veendam start Hardt Hyperloop met een internationale roadshow om de plannen uit te vouwen voor regeringen en potentiële business partners. Doel is alvast de weg plaveien voor de ontwikkeling van infrastructuur en routes die als pilot kunnen dienen. Uiteindelijk doel is een wereldomspannend netwerk. Bij Hardt geloven ze erin, gezien hun enthousiaste verhaal.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Bart Oosterveld

Hardt Hyperloop bindt nieuwe investeerders aan zich | Infrasite
INNOVATIE

Hardt Hyperloop bindt nieuwe investeerders aan zich

Artist impression van de hyperloop Beeld Hardt Hyperloop

Een wereldwijd netwerk van hyperloopverbindingen die de bestaande vervoersinfrastructuur gaat aanvullen en vervangen. Dat is de horizon van Hardt Hyperloop. Het Rotterdamse bedrijf is bezig met het opzetten van een European Hyperloop Center (EHC) in Veendam en het ontwikkelen van een testvoertuig voor de hyperlooptechniek.

Door supersnel personen- en vrachtverkeer te realiseren zou de wereld wel eens revolutionair kunnen veranderen, denken ze bij Hardt. In een flitsende video laat het jonge bedrijf zien hoe volgens hen de wereld er uit kan gaan zien. Door de snelle verbindingen verdwijnt reistijd als een factor, waardoor het voor werknemers en ondernemers nauwelijks meer uitmaakt waar de werkplek zich bevindt. Bestaande vervoersmodaliteiten worden snel ouderwets. Het vliegen over korte afstand zal het afleggen tegen een ritje in de hyperloop.

Wissel

Het European Hyperloop Center in Veendam is bedoeld als testcentrum voor de techniek. Vanaf 2024 wordt hier getest op een 420 meter lange testbaan. Die is uitgerust met een belangrijk onderdeel: een wissel. Daarmee liggen de gereedschappen klaar voor het verder ontwikkelen van het systeem. De testfaciliteit zal open staan voor externe hyperloopontwikkelaars en bedrijven die onderdelen voor hyperloop willen testen. De aanleg van het testparcours is inmiddels begonnen. De eerste buizen zullen vanaf het einde van de zomer geïnstalleerd worden.

Dromen

Op 5 juli maakte Hardt Hyperloop bekend dat er nieuwe investeerders zijn gevonden waarmee het high tech bedrijf de dromen waar kan gaan maken. Het gaat om bijdragen van het European Innovation Council (EIC) Fund van de EU, de Nederlandse regionale ontwikkelingsfondsen InnovationQuarter & Investment Fund Groningen en een aantal bestaande en nieuwe investeerders. Onder hen de ondernemer Peter Goedvolk, die een niet nader genoemd bedrag inbrengt via zijn fonds First Dutch. Eerder staken particuliere fondsen als POSCO International (Zuid-Korea) en Urban Impact Ventures (EU) opgeteld 12 miljoen euro in het bedrijf, zegt Hardt Hyperloop.

Roadshow

Tegelijk met de bouw van het testcentrum in Veendam start Hardt Hyperloop met een internationale roadshow om de plannen uit te vouwen voor regeringen en potentiële business partners. Doel is alvast de weg plaveien voor de ontwikkeling van infrastructuur en routes die als pilot kunnen dienen. Uiteindelijk doel is een wereldomspannend netwerk. Bij Hardt geloven ze erin, gezien hun enthousiaste verhaal.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Bart Oosterveld