RIONED Innovatieprijs 2021

Rioolbuis van hergebruikt kunststof wint RIONED Innovatieprijs

Foto: RIONED persbericht

De Durofort-buis van Pipelife is door de deelnemers aan de RIONEDdag Digitaal uitgeroepen tot rioleringsinnovatie van 2021. De buis is volledig gemaakt van ingezameld kunststof materiaal.

De innovatie liet daarmee twee andere genomineerden voor de eindoverwinning achter zich. Rainscape is door Royal HaskoningDHV ontwikkelde software om berichten over wateroverlast te verzamelen en in kaart te brengen. Dit geeft inzicht in riool- en watersystemen van gemeenten, of zelfs in de toestand op straatniveau. De derde genomineerde was de gemeente Helmond, die op zoek was naar een oplossing om regenwater niet zo maar in het riool te laten lopen, maar te kunnen bergen of langzaam in de grond te laten lopen. Dat resulteerde in de uitstroomband.

Bijdragen aan circulaire economie

Deze twee uitvindingen legden het dus af tegen de Durofort-buis van Pipelife, nadat alle drie de innovaties met een video waren gepresenteerd. Ook werden er vragen beantwoord. Vervolgens konden de circa 750 deelnemers aan de RIONEDdag Digitaal op hun favoriet stemmen en kwam de rioolbuis van hergebruikt kunststof als winnaar uit de bus.

Frank Terpstra van Pipelife presenteerde deze innovatie, die bij moet dragen aan een circulaire economie. “Hiermee bieden wij de mogelijkheid om in 2021 al aan de klimaatneutrale doelstellingen uit de Europese Green Deal te voldoen, waarin de ambitie van 100 orocent hergebruik voor 2050 staat gepland”, vertelt Terpstra. De buis is beschikbaar met een diameter van 125, 160 en 200 mm en heeft een levensduur van circa honderd jaar.

Lees ook: Drie kanshebbers op innovatieprijs RIONED

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Rioolbuis van hergebruikt kunststof wint RIONED Innovatieprijs | Infrasite
RIONED Innovatieprijs 2021

Rioolbuis van hergebruikt kunststof wint RIONED Innovatieprijs

Foto: RIONED persbericht

De Durofort-buis van Pipelife is door de deelnemers aan de RIONEDdag Digitaal uitgeroepen tot rioleringsinnovatie van 2021. De buis is volledig gemaakt van ingezameld kunststof materiaal.

De innovatie liet daarmee twee andere genomineerden voor de eindoverwinning achter zich. Rainscape is door Royal HaskoningDHV ontwikkelde software om berichten over wateroverlast te verzamelen en in kaart te brengen. Dit geeft inzicht in riool- en watersystemen van gemeenten, of zelfs in de toestand op straatniveau. De derde genomineerde was de gemeente Helmond, die op zoek was naar een oplossing om regenwater niet zo maar in het riool te laten lopen, maar te kunnen bergen of langzaam in de grond te laten lopen. Dat resulteerde in de uitstroomband.

Bijdragen aan circulaire economie

Deze twee uitvindingen legden het dus af tegen de Durofort-buis van Pipelife, nadat alle drie de innovaties met een video waren gepresenteerd. Ook werden er vragen beantwoord. Vervolgens konden de circa 750 deelnemers aan de RIONEDdag Digitaal op hun favoriet stemmen en kwam de rioolbuis van hergebruikt kunststof als winnaar uit de bus.

Frank Terpstra van Pipelife presenteerde deze innovatie, die bij moet dragen aan een circulaire economie. “Hiermee bieden wij de mogelijkheid om in 2021 al aan de klimaatneutrale doelstellingen uit de Europese Green Deal te voldoen, waarin de ambitie van 100 orocent hergebruik voor 2050 staat gepland”, vertelt Terpstra. De buis is beschikbaar met een diameter van 125, 160 en 200 mm en heeft een levensduur van circa honderd jaar.

Lees ook: Drie kanshebbers op innovatieprijs RIONED

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam