PERSONALIA

Remco Bosma beëdigd als dijkgraaf HHNK

De nieuwe dijkgraaf na zijn benoeming foto HHNK/Arnold van der Zee

De commissaris van de Koning van Noord-Holland Arthur van Dijk heeft Remco Bosma beëdigd als nieuwe dijkgraaf van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). In oktober vorig jaar droeg het algemeen bestuur Remco Bosma unaniem voor als nieuwe dijkgraaf. Onlanks werd de benoeming door de Koning bekrachtigd.

Bosma is goed bekend in het gebied. Hij begon zijn carrière begin jaren ’90 als ingenieur waterbeheer bij het Hoogheemraadschap van de Uitwaterende Sluizen in Kennemerland en West-Friesland, in 2003 opgegaan in het huidige hoogheemraadschap. De afgelopen vier jaar was hij burgemeester van de gemeente Bladel (NB).Toen de functie van dijkgraaf bij HHNK vacant kwam, realiseerde Bosma zich dat deze kans maar enkele keren tijdens een professionele carrière langs komt. ‘Het was nu of nooit.’

Watersnood

In zijn inauguratiespeech benadrukte Bosma het belang van waterschappen voor een laaggelegen land zoals Nederland. Refererend aan de herdenking van de watersnood van 1953, eerder deze week, en de indringende documentaires op televisie, stelde Bosma dat ‘We nog niet klaar zijn, misschien wel nooit. De belangrijke rol van waterschappen bij het leefbaar houden van Nederland wordt steeds meer erkend.’ Verder sprak Bosma zijn waardering uit voor de manier waarop Hollands Noorderkwartier samenwerkt met gemeenten, inwoners, agrariërs en bedrijven.

Verkiezingen

De benoeming is voor zes jaar. Een van de eerste dossiers waarmee de nieuwe dijkgraaf zich zal bezighouden zijn de waterschapsverkiezingen van 15 maart. De benoeming is voor zes jaar. Bosma is getrouwd en heeft drie kinderen.

Lees ook:

Auteur: Redactie

Remco Bosma beëdigd als dijkgraaf HHNK | Infrasite
PERSONALIA

Remco Bosma beëdigd als dijkgraaf HHNK

De nieuwe dijkgraaf na zijn benoeming foto HHNK/Arnold van der Zee

De commissaris van de Koning van Noord-Holland Arthur van Dijk heeft Remco Bosma beëdigd als nieuwe dijkgraaf van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). In oktober vorig jaar droeg het algemeen bestuur Remco Bosma unaniem voor als nieuwe dijkgraaf. Onlanks werd de benoeming door de Koning bekrachtigd.

Bosma is goed bekend in het gebied. Hij begon zijn carrière begin jaren ’90 als ingenieur waterbeheer bij het Hoogheemraadschap van de Uitwaterende Sluizen in Kennemerland en West-Friesland, in 2003 opgegaan in het huidige hoogheemraadschap. De afgelopen vier jaar was hij burgemeester van de gemeente Bladel (NB).Toen de functie van dijkgraaf bij HHNK vacant kwam, realiseerde Bosma zich dat deze kans maar enkele keren tijdens een professionele carrière langs komt. ‘Het was nu of nooit.’

Watersnood

In zijn inauguratiespeech benadrukte Bosma het belang van waterschappen voor een laaggelegen land zoals Nederland. Refererend aan de herdenking van de watersnood van 1953, eerder deze week, en de indringende documentaires op televisie, stelde Bosma dat ‘We nog niet klaar zijn, misschien wel nooit. De belangrijke rol van waterschappen bij het leefbaar houden van Nederland wordt steeds meer erkend.’ Verder sprak Bosma zijn waardering uit voor de manier waarop Hollands Noorderkwartier samenwerkt met gemeenten, inwoners, agrariërs en bedrijven.

Verkiezingen

De benoeming is voor zes jaar. Een van de eerste dossiers waarmee de nieuwe dijkgraaf zich zal bezighouden zijn de waterschapsverkiezingen van 15 maart. De benoeming is voor zes jaar. Bosma is getrouwd en heeft drie kinderen.

Lees ook:

Auteur: Redactie