EXPERIMENT

Verwarmd fietspad vriest kapot

Verwarmd fietspad screenshot WOS

Een experiment met een verwarmd fietspad  langs de Nieuweweg tussen Poeldijk en Den Haag lijkt mislukt. De buizen onder het asfalt die het wegdek hadden moeten opwarmen hebben het  tijdens de vorstperiode in december begeven, meldt streekomroep WOS.

Op het fietspad is het wegdek vorig jaar als experiment voorzien van een buizenstelsel. Het water in de buizen onder het fietspad wordt verwarmd door energie die wordt opgewekt door de wrijving van de autobanden op het wegdek van de naastgelegen weg. Dat zou gladheid op het fietspad moeten voorkomen. Na de vorstperiode van vorige week is gebleken dat het wegdek niet bestand is tegen de vorst. Er zitten gaten in het wegdek.

Onderzoek

Woordvoerder verkeer van de provincie Menno Zijlstra zegt tegen de WOS dat de provincie de leverancier van het asfalt de opdracht heeft gegeven om een onderzoek te starten. Afhankelijk van de uitslag van dat onderzoek wordt het asfalt gerepareerd of geheel vervangen.

De Nieuweweg is voor de provincie Zuid-Holland een proeftuin voor duurzame innovaties. Eén daarvan is het verwarmde fietspad.

Lees ook:

Innovatiestrook A58 officieel geopend

Inwoners Rotterdam testen stille klinkers (foto: foto Eric Fecken)

Fors minder geluidsoverlast door stille klinkers

Auteur: Redactie

Verwarmd fietspad vriest kapot | Infrasite
EXPERIMENT

Verwarmd fietspad vriest kapot

Verwarmd fietspad screenshot WOS

Een experiment met een verwarmd fietspad  langs de Nieuweweg tussen Poeldijk en Den Haag lijkt mislukt. De buizen onder het asfalt die het wegdek hadden moeten opwarmen hebben het  tijdens de vorstperiode in december begeven, meldt streekomroep WOS.

Op het fietspad is het wegdek vorig jaar als experiment voorzien van een buizenstelsel. Het water in de buizen onder het fietspad wordt verwarmd door energie die wordt opgewekt door de wrijving van de autobanden op het wegdek van de naastgelegen weg. Dat zou gladheid op het fietspad moeten voorkomen. Na de vorstperiode van vorige week is gebleken dat het wegdek niet bestand is tegen de vorst. Er zitten gaten in het wegdek.

Onderzoek

Woordvoerder verkeer van de provincie Menno Zijlstra zegt tegen de WOS dat de provincie de leverancier van het asfalt de opdracht heeft gegeven om een onderzoek te starten. Afhankelijk van de uitslag van dat onderzoek wordt het asfalt gerepareerd of geheel vervangen.

De Nieuweweg is voor de provincie Zuid-Holland een proeftuin voor duurzame innovaties. Eén daarvan is het verwarmde fietspad.

Lees ook:

Innovatiestrook A58 officieel geopend

Inwoners Rotterdam testen stille klinkers (foto: foto Eric Fecken)

Fors minder geluidsoverlast door stille klinkers

Auteur: Redactie