FAST CHARGER

Snelladen op de bouwplaats

Laden op de bouwplaats foto Big Ass Battery

De markt voor stroomvoorziening op de bouwplaats ontwikkelt zich razendsnel. We schreven daar een paar maanden geleden al over in het artikel De race om schone stroom op de bouwplaats. Big Ass Battery uit Nuenen komt nu weer met iets nieuws: de batterijcontainer met ingebouwde fast charger.

Was het eerst de CO2 die om uitstootvrije machines vroeg, nu speelt stikstof de hoofdrol nu de bouwers keihard worden afgerekend op de uitstoot. De aannemers buitelen daarom over elkaar heen bij het aanschaffen (of zelf ombouwen) van elektrisch aangedreven materieel. Die machines moeten natuurlijk wel van stroom worden voorzien. En meestal moet daar een stroomcontainer aan te pas komen, zeker in de infra.

LPF

Snel laden is helemaal mooi. En daar voorziet de nieuwste batterijcontainer van Big Ass Battery in. ‘Supersnel off-grid laden met accu op duurzame, brandveilige LFP-batterijen,’ is het motto. Volgens het Brabantse bedrijf gaat het om de eerste batterijcontainer met geïntegreerde fast charger. Doel is het supersnel en off-grid laden van onder andere elektrische voertuigen en (zwaar) bouwmaterieel.

Zwaar elektrisch materieel en voertuigen, zoals graafwerktuigen, kunnen met de Big Ass Battery Fast Charger op vol vermogen worden opgeladen tijdens een korte pauze. De snelle oplader kan ook ingezet worden als tijdelijke voorziening, bijvoorbeeld langs de snelweg, als er nog geen vaste aansluiting gerealiseerd is.

Dijkverzwaringsproject

De Big Ass Battery Fast Charger kan worden opgeladen met zonne- en windenergie en kan met een AC uitgang ook ingezet worden als batterijcontainer voor andere toepassingen. De Big Ass Battery Fast Charger wordt volledig in Nederland geproduceerd en zal vanaf mei 2023 ingezet worden bij een dijkverzwaringsproject van Van Oord.

Lees ook:

Foto: Big Ass Battery

De race om schone stroom op de bouwplaats

Elektrische minishovel H. van Wijk

Meer subsidie voor uitstootloze bouwmachines

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Snelladen op de bouwplaats | Infrasite
FAST CHARGER

Snelladen op de bouwplaats

Laden op de bouwplaats foto Big Ass Battery

De markt voor stroomvoorziening op de bouwplaats ontwikkelt zich razendsnel. We schreven daar een paar maanden geleden al over in het artikel De race om schone stroom op de bouwplaats. Big Ass Battery uit Nuenen komt nu weer met iets nieuws: de batterijcontainer met ingebouwde fast charger.

Was het eerst de CO2 die om uitstootvrije machines vroeg, nu speelt stikstof de hoofdrol nu de bouwers keihard worden afgerekend op de uitstoot. De aannemers buitelen daarom over elkaar heen bij het aanschaffen (of zelf ombouwen) van elektrisch aangedreven materieel. Die machines moeten natuurlijk wel van stroom worden voorzien. En meestal moet daar een stroomcontainer aan te pas komen, zeker in de infra.

LPF

Snel laden is helemaal mooi. En daar voorziet de nieuwste batterijcontainer van Big Ass Battery in. ‘Supersnel off-grid laden met accu op duurzame, brandveilige LFP-batterijen,’ is het motto. Volgens het Brabantse bedrijf gaat het om de eerste batterijcontainer met geïntegreerde fast charger. Doel is het supersnel en off-grid laden van onder andere elektrische voertuigen en (zwaar) bouwmaterieel.

Zwaar elektrisch materieel en voertuigen, zoals graafwerktuigen, kunnen met de Big Ass Battery Fast Charger op vol vermogen worden opgeladen tijdens een korte pauze. De snelle oplader kan ook ingezet worden als tijdelijke voorziening, bijvoorbeeld langs de snelweg, als er nog geen vaste aansluiting gerealiseerd is.

Dijkverzwaringsproject

De Big Ass Battery Fast Charger kan worden opgeladen met zonne- en windenergie en kan met een AC uitgang ook ingezet worden als batterijcontainer voor andere toepassingen. De Big Ass Battery Fast Charger wordt volledig in Nederland geproduceerd en zal vanaf mei 2023 ingezet worden bij een dijkverzwaringsproject van Van Oord.

Lees ook:

Foto: Big Ass Battery

De race om schone stroom op de bouwplaats

Elektrische minishovel H. van Wijk

Meer subsidie voor uitstootloze bouwmachines

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie