Royal Haskoning benoemingen

Henry Rowe benoemd tot lid van Raad van Bestuur

Simon Harries benoemd tot divisiedirecteur Maritiem

Nijmegen – Henry Rowe (1952), nu divisiedirecteur van de divisies Maritiem en Kust & Rivieren, is benoemd tot nieuw lid van de Raad van Bestuur van de Koninklijke Haskoning Groep. Naast Henry Rowe bestaat de Raad van Bestuur uit Jan Bout en Leo Visser.

Royal Haskoning laat over de jaren een omzetgroei zien van 170 miljoen euro (2002) naar 320 miljoen voor 2007. Deze groei is het gevolg van acquisities en autonome groei in de thuismarkten en internationaal. Ook het aantal medewerkers is gestaag gegroeid tot 3600 wereldwijd in 2007.

Als gevolg van deze ontwikkelingen en toegenomen werkzaamheden heeft de Raad van Commissarissen besloten de huidige Raad van Bestuur, nu bestaande uit 2 leden, Jan Bout en Leo Visser, uit te breiden naar 3 leden. Met de komst van Henry Rowe bevestigt de organisatie haar internationale karakter.

Sinds 1980 is Henry Rowe verbonden aan (Posford) Royal Haskoning. Sinds 1999 was hij werkzaam als divisiedirecteur van de divisies Maritiem en Kust & Rivieren. Henry heeft gedurende zijn loopbaan wereldwijd diverse projecten geleid en hiermee meegewerkt aan het succes van zowel Haskoning UK als Royal Haskoning. Henry opereert vanuit Peterborough (UK).

Simon Harries (1960), nu Business Groep Manager van de Divisie Maritiem zal Henry Rowe opvolgen als divisiedirecteur Maritiem. Henry Rowe zal voorlopig de divisie Kust & Rivieren aan blijven sturen tot een nieuwe divisiedirecteur is gevonden.

Royal Haskoning is het oudste adviesbureau in Nederland opgericht in 1881 en biedt werkgelegenheid aan 3600 medewerkers in 72 kantoren in 26 verschillende landen.

Royal Haskoning is een internationaal opererend en multidisciplinair bureau. Consultants, architecten en ingenieurs adviseren op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, infrastructuur & transport, architectuur & bouw, gebouwinstallaties, industriële installaties, projectmanagement, water & watermanagement, milieu, kust & rivieren, havens en maritieme projecten. Overheden en bedrijfsleven wereldwijd weten de organisatie te vinden vanwege de aandacht voor duurzame interactie tussen de mens en zijn omgeving.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal Haskoning