ARCADIS verkoopt Euroconsult aan Mott MacDonald

Arnhem – ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van ARCADIS Euroconsult aan Mott MacDonald voor een niet nader genoemd bedrag. Vorig jaar leverde Euroconsult een omzet van € 33 miljoen met circa 125 medewerkers. Verwacht wordt dat de transactie eind maart 2007 kan worden afgerond en niet zal resulteren in een boekwinst of –verlies.

De reden voor de verkoop is dat Euroconsult niet langer past in de strategie van ARCADIS. Euroconsult werkt vooral aan donorgefinancierde projecten in ontwikkelingslanden en heeft een sterke reputatie in internationale ontwikkelingshulp. De onderneming biedt expertise op het gebied van irrigatie, water en plattelandsontwikkeling en helpt onder de merknaam BMB bij de institutionele ontwikkeling van publieke, private en maatschappelijke sectoren.

Mott MacDonald is een management, ingenieurs- en adviesonderneming, die wereldwijd diensten levert aan de publieke en private sector. De onderneming biedt oplossingen die meerwaarde leveren in het dagelijks leven – van transport, energie, bouw, water en milieu, tot gezondheidszorg en scholing, industrie en communicatie. Mott MacDonald is in handen van de medewerkers en heeft een omzet van $1,2 miljard en 10.000 mensen. Het ziet de overname van Euroconsult als een versterking van haar internationale ontwikkelingsactiviteiten.

“Dit is een goede stap voor ARCADIS omdat het past in onze doelstelling om focus te hebben in onze activiteiten. Wij concentreren ons op het opbouwen van sterke thuismarktposities, terwijl Euroconsult/BMB zich richt op donorgefinancierde projecten in ontwikkelingslanden. Het is ook positief voor Euroconsult, omdat het nu deel wordt van een organisatie waar het als strategisch belangrijk wordt gezien,” zei Michiel Jaski, lid Raad van Bestuur van ARCADIS.

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur – Milieu – Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met meer dan 11.000 mensen en ruim € 1,2 miljard omzet. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten. Verantwoordelijk en betrokken, denken en doen. Resultaat telt.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V.