WINDPARKEN

Fugro gaat geodata voor windparken verzamelen

Onderzoeksschip Fugro Voyager foto Fugro

Geotechnisch onderzoeksbureau Fugro heeft de opdracht binnengesleept voor bodemonderzoek in verband met de ontwikkeling van twee Nederlandse windparken. Het gaat om de Dutch IJmuiden Ver Site V-VI, Nederwiek (zuid) Site I en Hollandse Kust (west) Site VIII. De klus gebeurt in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De verzamelde geodata zullen gebruikt worden voor de ontwikkeling de windparken en het ontwerp van de kabelverbindingen, archeologische toepassingen en biologisch onderzoek. Onderzoeksvaartuigen van Fugro gaan tussen maart 2023 en het vierde kwartaal van 2023 op pad om data te verzamelen. Daarna volgt verdere analyse van de gegevens en de rapportage, die tot in 2024 zal plaatsvinden.

De twee windparken krijgen samen een capaciteit van 4.7 GW.

Lees ook:

Fugro: meer omzet vanwege oorlog

Fugro doet survey voor aanleg CO2-leiding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Fugro gaat geodata voor windparken verzamelen | Infrasite
WINDPARKEN

Fugro gaat geodata voor windparken verzamelen

Onderzoeksschip Fugro Voyager foto Fugro

Geotechnisch onderzoeksbureau Fugro heeft de opdracht binnengesleept voor bodemonderzoek in verband met de ontwikkeling van twee Nederlandse windparken. Het gaat om de Dutch IJmuiden Ver Site V-VI, Nederwiek (zuid) Site I en Hollandse Kust (west) Site VIII. De klus gebeurt in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De verzamelde geodata zullen gebruikt worden voor de ontwikkeling de windparken en het ontwerp van de kabelverbindingen, archeologische toepassingen en biologisch onderzoek. Onderzoeksvaartuigen van Fugro gaan tussen maart 2023 en het vierde kwartaal van 2023 op pad om data te verzamelen. Daarna volgt verdere analyse van de gegevens en de rapportage, die tot in 2024 zal plaatsvinden.

De twee windparken krijgen samen een capaciteit van 4.7 GW.

Lees ook:

Fugro: meer omzet vanwege oorlog

Fugro doet survey voor aanleg CO2-leiding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie