Klokgebouw Philips Strijp-S Eindhoven

Ennatuurlijk breidt uit met overname warmtenetten Hydreco

Klokgebouw Philips Strijp-S Eindhoven Foto: Yvonne

Warmteleverancier Ennatuurlijk neemt vijf warmte- en koudenetten in de provincie Noord-Brabant over van Hydreco. Het gaat om de WKO-netten, installaties en aansluitingen voor 1.400 afnemers in Eindhoven (Strijp-R en Strijp-S), Boxtel (centrum), Goirle (centrum) en Steenbergen (Oost-Havendijk). 

In thuisbasis Eindhoven beschikt Ennatuurlijk zelf ook al over warmtenetten, met onder meer een aftakking naar voormalig Philipsterrein Strijp-S. Hydreco verkoopt de netten omdat de ontwikkelaar en exploitant van koude- en warmteopslagsystemen zich meer wil gaan richten op consultancy en warmte- en koudeprojecten voor de zakelijke markt.

Lokale verankering

Daarentegen wil Ennatuurlijk het werkterrein juist vergroten, zegt Ernst Japikse, algemeen directeur Ennatuurlijk. “Warmte- en koudenetten spelen een belangrijke rol in de energietransitie. Wij willen, veelal middels lokale oplossingen, duurzame energie voor iedereen mogelijk maken en bijdragen aan de versnelling hiervan. Deze overname vergroot onze lokale verankering en geeft ons de mogelijkheid verder uit te breiden.”

Het streven is dat Ennatuurlijk de exploitatie van die netten vanaf 2 maart overneemt en vanaf dan ook verantwoordelijk is voor het onderhoud van de netten en de installaties. Het warmtebedrijf heeft 85.000 particuliere en 1.200 zakelijke klanten in het hele land. De warmtenetten van Ennatuurlijk liggen verspreid over veertig gemeentes. Op verschillende locaties is het bedrijf ook bezig met de aanleg van nieuwe netten of uitbreiding van bestaande netten, zoals in Leeuwarden, Breda en Eindhoven, of is daar net mee klaar, zoals in Enschede.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite