Brand story

Brandstofinkoop voor materieel hoeft niet moeilijk te zijn

De machines waarmee we graven, walsen, hijsen en heien draaien niet op gebakken lucht. Managers van materieel hebben een behoorlijke taak aan het verzorgen van brandstof. Een te late levering is genoeg om een project te vertragen. Inkoop moet snel, foutloos en het liefst goedkoop. Brandstofleverancier Gulf ontwikkelt een online systeem om het makkelijker te maken. Dat systeem namen we onder de loep. 

Gulf Online het mogelijk om brandstoffen voor materieel online te bestellen. De CO2-uitstoot van ingekochte brandstoffen wordt automatisch gemonitord. Facturen en losbonnen worden automatisch in een financieel overzicht verwerkt. Dit overzicht is altijd en overal in te zien, want naast de pc werkt Gulf Online op smartphones, waardoor je kan bestellen wanneer het uitkomt en minder snel met een te late levering zit.

CO2-monitoring

Uitstootvermindering weegt steeds zwaarder mee voor opdrachtgevers en klanten. Alle beetjes helpen om te concurreren. Het voordeel van de CO2-monitoring in Gulf Online is dat je geen maandelijks of jaarlijks rapport hoeft uit te (laten) draaien om op de hoogte te blijven van verbruik. Brandstofinkoop kan bijgestuurd worden aan de hand van de vooruitgang van CO2-reductiedoelstellingen. Op die manier kan Gulf Online helpen bij het behalen van een betere certificering op de CO2-prestatieladder, Lean & Green of BigMile.

MKI en LCA

Gulf Online is gratis voor iedere klant van Gulf. Het bedrijf staat bekend als producent en leverancier van brandstoffen en smeermiddelen, maar Gulf doet meer dan dat alleen. De focus ligt op duurzaamheid. De brandstoffen en smeermiddelen in het aanbod helpen bij het behalen van gunstige MKI- en LCA-scores.

De manier waarop je brandstof verbruikt kan leidend zijn voor de hoeveelheid die je uitstoot. Het is waardevol om een kennispartner te hebben die weet van de hoed en de rand. Vandaar levert Gulf niet alleen producten, maar ook advies. Het bedrijf denkt bijvoorbeeld mee over manieren om de MKI en LCA van brandstoffen naar eigen hand te zetten tijdens projecten.

Tegelijkertijd breidt Gulf het aanbod regelmatig uit om aan te sluiten op de huidige markt. Een voorbeeld is de lancering van een laadinfrastructuuroplossing in oktober 2022. Bedrijven kunnen sindsdien bij Gulf terecht voor snelladers en elektrische pakketten waarvoor het elektriciteitsnet op dit moment geen capaciteit heeft.

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Brandstofinkoop voor materieel hoeft niet moeilijk te zijn | Infrasite
Brand story

Brandstofinkoop voor materieel hoeft niet moeilijk te zijn

De machines waarmee we graven, walsen, hijsen en heien draaien niet op gebakken lucht. Managers van materieel hebben een behoorlijke taak aan het verzorgen van brandstof. Een te late levering is genoeg om een project te vertragen. Inkoop moet snel, foutloos en het liefst goedkoop. Brandstofleverancier Gulf ontwikkelt een online systeem om het makkelijker te maken. Dat systeem namen we onder de loep. 

Gulf Online het mogelijk om brandstoffen voor materieel online te bestellen. De CO2-uitstoot van ingekochte brandstoffen wordt automatisch gemonitord. Facturen en losbonnen worden automatisch in een financieel overzicht verwerkt. Dit overzicht is altijd en overal in te zien, want naast de pc werkt Gulf Online op smartphones, waardoor je kan bestellen wanneer het uitkomt en minder snel met een te late levering zit.

CO2-monitoring

Uitstootvermindering weegt steeds zwaarder mee voor opdrachtgevers en klanten. Alle beetjes helpen om te concurreren. Het voordeel van de CO2-monitoring in Gulf Online is dat je geen maandelijks of jaarlijks rapport hoeft uit te (laten) draaien om op de hoogte te blijven van verbruik. Brandstofinkoop kan bijgestuurd worden aan de hand van de vooruitgang van CO2-reductiedoelstellingen. Op die manier kan Gulf Online helpen bij het behalen van een betere certificering op de CO2-prestatieladder, Lean & Green of BigMile.

MKI en LCA

Gulf Online is gratis voor iedere klant van Gulf. Het bedrijf staat bekend als producent en leverancier van brandstoffen en smeermiddelen, maar Gulf doet meer dan dat alleen. De focus ligt op duurzaamheid. De brandstoffen en smeermiddelen in het aanbod helpen bij het behalen van gunstige MKI- en LCA-scores.

De manier waarop je brandstof verbruikt kan leidend zijn voor de hoeveelheid die je uitstoot. Het is waardevol om een kennispartner te hebben die weet van de hoed en de rand. Vandaar levert Gulf niet alleen producten, maar ook advies. Het bedrijf denkt bijvoorbeeld mee over manieren om de MKI en LCA van brandstoffen naar eigen hand te zetten tijdens projecten.

Tegelijkertijd breidt Gulf het aanbod regelmatig uit om aan te sluiten op de huidige markt. Een voorbeeld is de lancering van een laadinfrastructuuroplossing in oktober 2022. Bedrijven kunnen sindsdien bij Gulf terecht voor snelladers en elektrische pakketten waarvoor het elektriciteitsnet op dit moment geen capaciteit heeft.

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.