New Holland T7.245 (bron: De Kuiper)
NIEUWE TREKKER

Minder emissies met de New Holland T7 van Kuiper Infrabouw

New Holland T7.245 (bron: De Kuiper)

Het milieu kan ook geholpen worden zonder de overstap naar elektrische machines. Recent heeft De Kuiper Infrabouw in Hardinxveld-Giessendam een New Holland T7.245 trekker in gebruik genomen, die kan pronken met bijzonder goede uitstootcijfers.

De T7.245 is uitgerust met een Stage V motor met toevoeging van AdBlue waarmee voldaan wordt aan de meest recente emissienormen. De machine is voorzien van een startstopsysteem waarmee onnodig brandstofverbruik wordt voorkomen. ‘Met deze vervanging realiseren wij een reductie van ruim 93% op de uitstoot van NOx per draaiuur ten opzichte van zijn voorganger, zeggen ze bij De Kuiper. ‘In combinatie met de biodiesel 15% die wij standaard gebruiken binnen De Kuiper Infrabouw beperken wij met deze machine de uitstoot van NOx en CO2.’

Safety frontbumper

De T7 is rijk uitgerust en voorzien van vele opties die bijdragen aan de veiligheid van de omgeving en het comfort van de bestuurder. Zo is de New Holland uitgerust met een volledig automatische versnellingsbak, geveerde vooras, elektrisch verstelbare spiegels en dode hoek spiegels. Als extra veiligheidsvoorziening is de trekker voorzien van een speciale safety frontbumper.

De trekker zal worden ingezet op infrastructurele werken en voorzien worden van een grondkar. Voor de herkenbaarheid is de trekker uitgevoerd in de bedrijfskleuren. De New Holland is geleverd door Uittenbogerd Heukelum BV.

Lees ook:

BAM Infra zet voor het eerst elektrische krol in bij werk aan spoor

Schoner en stiller in Amsterdam

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie