DuSpot BAM Infra Dura Vermeer
Vergroenen

Dura Vermeer en BAM Infra vergroten hergebruik bouwmaterialen

Van links naar rechts: Maarten Breur (bouwstoffenmanager bij Dura Vermeer), Robert ten Bras (bedrijfsleider bij BAM Infra Nederland) en Mart Mensink (eigenaar DuSpot).

Dura Vermeer en BAM Infra roepen grond-, weg- en waterbouwbedrijven op om DuSpot in gebruik te nemen. De softwareoplossing matcht de vraag en het aanbod van herbruikbare bouwmaterialen om stortkosten, depotkosten en uitstoot te verminderen.

Veel bouwmaterialen bestaan uit primaire grondstoffen. Dura Vermeer en BAM Infra zijn grootverbruikers. De bouwbedrijven werken met softwareoplossing DuSpot om het hergebruik van bouwmaterialen binnen projecten te vergroten.

Het bedrijf achter DuSpot werd in 2021 opgericht. Organisaties gebruiken de oplossing om herbruikbare bouwmaterialen aan te bieden en af te nemen. DuSpot slaat automatisch de brug tussen vraag en aanbod. Het idee is dat herbruikbare bouwmaterialen direct tussen bedrijven doorstromen. De oplossing voorkomt stilstand in stortplaatsen en depots.

Op dit moment wordt DuSpot door een aantal organisaties gebruikt. Dura Vermeer en BAM Infra roepen bedrijven in een nieuwsbericht op om zich aan te sluiten. Hoe meer organisaties de oplossing gebruiken, hoe groter de vraag en het aanbod. Hoe dichterbij matches gemaakt kunnen worden, hoe minder transport en opslag nodig is.

“Dura Vermeer en BAM zijn ervan overtuigd dat duurzaamheidsdoelstellingen alleen te realiseren zijn door samen te werken in de hele keten”, schrijft een woordvoerder. De bouwbedrijven hebben hun eerste projecten reeds op het platform gepubliceerd.

Aanbestedingen worden groener

De Rijksoverheid wil dat het gebruik van primaire grondstoffen tegen 2030 met 50 procent daalt ten opzichte van 2016. In 2050 moet het gebruik volledig circulair zijn. In aanloop naar de deadlines worden aanbestedingen groener.

Vorige maand onthulde Rijkswaterstaat de eerste grote overheidsopdracht met CO2-zuinig en circulair asfalt. De organisatie zoekt een aannemer om de wegverharding van de A2 en A12 in Midden-Nederland te vervangen met hergebruikt materiaal. Bedrijven die meedingen worden uitgedaagd om met een zo duurzaam mogelijk voorstel te komen.

Rijkswaterstaat voegde toe dat er tot 2030 meer van dit soort projecten volgen. “Zo verdienen duurzame koplopers hun innovatie terug en leveren zij samen met ons een bijdrage aan de transitie naar een duurzame infrasector. De aanbesteding van groot onderhoud A2HRR-A12HRR is het eerste project dat met deze insteek wordt aanbesteed.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Dura Vermeer en BAM Infra vergroten hergebruik bouwmaterialen | Infrasite
DuSpot BAM Infra Dura Vermeer
Vergroenen

Dura Vermeer en BAM Infra vergroten hergebruik bouwmaterialen

Van links naar rechts: Maarten Breur (bouwstoffenmanager bij Dura Vermeer), Robert ten Bras (bedrijfsleider bij BAM Infra Nederland) en Mart Mensink (eigenaar DuSpot).

Dura Vermeer en BAM Infra roepen grond-, weg- en waterbouwbedrijven op om DuSpot in gebruik te nemen. De softwareoplossing matcht de vraag en het aanbod van herbruikbare bouwmaterialen om stortkosten, depotkosten en uitstoot te verminderen.

Veel bouwmaterialen bestaan uit primaire grondstoffen. Dura Vermeer en BAM Infra zijn grootverbruikers. De bouwbedrijven werken met softwareoplossing DuSpot om het hergebruik van bouwmaterialen binnen projecten te vergroten.

Het bedrijf achter DuSpot werd in 2021 opgericht. Organisaties gebruiken de oplossing om herbruikbare bouwmaterialen aan te bieden en af te nemen. DuSpot slaat automatisch de brug tussen vraag en aanbod. Het idee is dat herbruikbare bouwmaterialen direct tussen bedrijven doorstromen. De oplossing voorkomt stilstand in stortplaatsen en depots.

Op dit moment wordt DuSpot door een aantal organisaties gebruikt. Dura Vermeer en BAM Infra roepen bedrijven in een nieuwsbericht op om zich aan te sluiten. Hoe meer organisaties de oplossing gebruiken, hoe groter de vraag en het aanbod. Hoe dichterbij matches gemaakt kunnen worden, hoe minder transport en opslag nodig is.

“Dura Vermeer en BAM zijn ervan overtuigd dat duurzaamheidsdoelstellingen alleen te realiseren zijn door samen te werken in de hele keten”, schrijft een woordvoerder. De bouwbedrijven hebben hun eerste projecten reeds op het platform gepubliceerd.

Aanbestedingen worden groener

De Rijksoverheid wil dat het gebruik van primaire grondstoffen tegen 2030 met 50 procent daalt ten opzichte van 2016. In 2050 moet het gebruik volledig circulair zijn. In aanloop naar de deadlines worden aanbestedingen groener.

Vorige maand onthulde Rijkswaterstaat de eerste grote overheidsopdracht met CO2-zuinig en circulair asfalt. De organisatie zoekt een aannemer om de wegverharding van de A2 en A12 in Midden-Nederland te vervangen met hergebruikt materiaal. Bedrijven die meedingen worden uitgedaagd om met een zo duurzaam mogelijk voorstel te komen.

Rijkswaterstaat voegde toe dat er tot 2030 meer van dit soort projecten volgen. “Zo verdienen duurzame koplopers hun innovatie terug en leveren zij samen met ons een bijdrage aan de transitie naar een duurzame infrasector. De aanbesteding van groot onderhoud A2HRR-A12HRR is het eerste project dat met deze insteek wordt aanbesteed.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.