SBIR circulair viaduct. Afbeelding: Rijkswaterstaat

Serie lunchlezingen over circulaire viaducten

Afbeelding: Rijkswaterstaat, pagina SBIR Circulaire Viaducten

De reeks lunchlezingen van Platform WOW en Platform Bruggen wordt op 15 september hervat. Op die datum, en op 29 september en 13 oktober, gaat het over de Strategic Business Innovation Research (SBIR) Circulaire Viaducten.

Met de SBIR wil Rijkswaterstaat de markt stimuleren om circulaire viaducten te ontwikkelen. Momenteel worden er drie prototypes gemaakt, maar de kennis over ontwerpen die eerder in het traject afvielen moet ook worden meegenomen in het vervolg. Recent werd er een buyer group opgericht die voortborduurt op de SBIR. Binnen dit orgaan zullen Rijkswaterstaat en andere publieke opdrachtgevers onderzoeken hoe ze het beste circulaire viaducten kunnen inkopen. Bij deze buyer group wordt de markt nadrukkelijk betrokken.

Diepere inzichten

De drie lunchlezingen die in een periode van een maand worden gegeven, gaan nader in op de SBIR Circulaire Viaducten. Door de combinatie opdrachtgever, aannemer en/of adviesbureau krijgen de deelnemers toelichting op diepere inzichten over de vraagstelling, technische oplossingen en achterliggende overwegingen van dit thema. De sessie op 15 september zal gaan over het hergebruik van prefabliggers en viaductonderdelen, twee weken later staat biobased en adaptief bouwen centraal en in de laatste van deze reeks gaat het over boogviaducten en adaptief bouwen.

Drie prototypes

Lees ook onze artikelen over de drie circulaire viaducten waarvan nu een prototype wordt gemaakt: het hergebruik van veertig jaar oude betonnen liggers door Royal HaskoningDHV, een viaduct met ruim de helft minder milieu-impact van consortium ViCi en een concept van Closing the Loop waarbij hoogwaardig hergebruik van bestaande kunstwerken centraal staat.

Auteur: Vincent Krabbendam

Serie lunchlezingen over circulaire viaducten | Infrasite
SBIR circulair viaduct. Afbeelding: Rijkswaterstaat

Serie lunchlezingen over circulaire viaducten

Afbeelding: Rijkswaterstaat, pagina SBIR Circulaire Viaducten

De reeks lunchlezingen van Platform WOW en Platform Bruggen wordt op 15 september hervat. Op die datum, en op 29 september en 13 oktober, gaat het over de Strategic Business Innovation Research (SBIR) Circulaire Viaducten.

Met de SBIR wil Rijkswaterstaat de markt stimuleren om circulaire viaducten te ontwikkelen. Momenteel worden er drie prototypes gemaakt, maar de kennis over ontwerpen die eerder in het traject afvielen moet ook worden meegenomen in het vervolg. Recent werd er een buyer group opgericht die voortborduurt op de SBIR. Binnen dit orgaan zullen Rijkswaterstaat en andere publieke opdrachtgevers onderzoeken hoe ze het beste circulaire viaducten kunnen inkopen. Bij deze buyer group wordt de markt nadrukkelijk betrokken.

Diepere inzichten

De drie lunchlezingen die in een periode van een maand worden gegeven, gaan nader in op de SBIR Circulaire Viaducten. Door de combinatie opdrachtgever, aannemer en/of adviesbureau krijgen de deelnemers toelichting op diepere inzichten over de vraagstelling, technische oplossingen en achterliggende overwegingen van dit thema. De sessie op 15 september zal gaan over het hergebruik van prefabliggers en viaductonderdelen, twee weken later staat biobased en adaptief bouwen centraal en in de laatste van deze reeks gaat het over boogviaducten en adaptief bouwen.

Drie prototypes

Lees ook onze artikelen over de drie circulaire viaducten waarvan nu een prototype wordt gemaakt: het hergebruik van veertig jaar oude betonnen liggers door Royal HaskoningDHV, een viaduct met ruim de helft minder milieu-impact van consortium ViCi en een concept van Closing the Loop waarbij hoogwaardig hergebruik van bestaande kunstwerken centraal staat.

Auteur: Vincent Krabbendam