Visbrug Dordrecht. Foto: Gebr. Kloens

Samenwerking GWW-aannemers en Dordrecht verlengd tot en met 2026

Visbrug Dordrecht. Foto: Gebr. Kloens

De nog vrij jonge samenwerking tussen 22 GWW-bedrijven en de gemeente Dordrecht is formeel verlengd tot en met 2026. Binnen de samenwerking worden de aannemers veel eerder bij GWW-projecten betrokken dan voorheen.

Onlangs ging Infrasite al uitgebreid in gesprek met Karel Ossenwaarde en Maurice Ellenbroek, die namens respectievelijk Stichting Rondom GWW en de gemeente Dordrecht bij de samenwerking betrokken zijn. De samenwerking is dan ook formeel tussen de stichting en de gemeente. De verlenging hing al een tijdje in de lucht, maar nu zijn de handtekeningen ook gezet. Het voortzetten van de samenwerking volgt na een eerste jaar waarin de betrokken partijen positieve ervaringen opdeden met elkaar.

Kennis beter benutten

Het idee om anders te gaan werken kwam voort uit negatieve ervaringen met enkele GWW-projecten die op traditionele wijze waren aanbesteed, voorbereid en uitgevoerd. Het idee ontstond om de kennis die de markt heeft al veel eerder in het traject te gaan benutten en zo niet meer achter de feiten aan te lopen. Binnen diverse werkgroepen houden de betrokkenen zich bezig met thema’s als digitalisering, duurzaamheid en past performance.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Samenwerking GWW-aannemers en Dordrecht verlengd tot en met 2026 | Infrasite
Visbrug Dordrecht. Foto: Gebr. Kloens

Samenwerking GWW-aannemers en Dordrecht verlengd tot en met 2026

Visbrug Dordrecht. Foto: Gebr. Kloens

De nog vrij jonge samenwerking tussen 22 GWW-bedrijven en de gemeente Dordrecht is formeel verlengd tot en met 2026. Binnen de samenwerking worden de aannemers veel eerder bij GWW-projecten betrokken dan voorheen.

Onlangs ging Infrasite al uitgebreid in gesprek met Karel Ossenwaarde en Maurice Ellenbroek, die namens respectievelijk Stichting Rondom GWW en de gemeente Dordrecht bij de samenwerking betrokken zijn. De samenwerking is dan ook formeel tussen de stichting en de gemeente. De verlenging hing al een tijdje in de lucht, maar nu zijn de handtekeningen ook gezet. Het voortzetten van de samenwerking volgt na een eerste jaar waarin de betrokken partijen positieve ervaringen opdeden met elkaar.

Kennis beter benutten

Het idee om anders te gaan werken kwam voort uit negatieve ervaringen met enkele GWW-projecten die op traditionele wijze waren aanbesteed, voorbereid en uitgevoerd. Het idee ontstond om de kennis die de markt heeft al veel eerder in het traject te gaan benutten en zo niet meer achter de feiten aan te lopen. Binnen diverse werkgroepen houden de betrokkenen zich bezig met thema’s als digitalisering, duurzaamheid en past performance.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam