Investeringsmaatschappij

Boskalis voor 98% in handen van HAL

Materieel van Boskalis. 2022, Boskalis

De Nederlandse investeringsmaatschappij HAL heeft ruim 98% van de aandelen in maritiem dienstverlener Boskalis in handen gekregen. HAL was al grootaandeelhouder en wilde ook de overige aandelen verwerven. Boskalis verdwijnt daarmee van de beurs.

De afgelopen tijd hadden aandeelhouders van Boskalis de gelegenheid hun aandelen voor 33 euro per stuk aan te bieden bij HAL. Het bedrijf had zijn aandeelhouders hier positief over geadviseerd. HAL was al voor 55% aandeelhouder van Boskalis. Alles bij elkaar opgeteld zal de investeerder 98,3% van de aandelen in handen krijgen.

Van de beurs

En daarmee houdt het niet op, want HAL begint een wettelijke uitkoopprocedure om ook de laatste aandelen te verkrijgen. Intussen is de grens van 95% van de aandelen bij één partij dus gepasseerd en dat betekent dat er een einde komt aan de notering van Boskalis op de beurs Euronext Amsterdam. Hoe dat precies gaat verlopen, wordt op een later moment bekend.

Lees ook:

Veel rekenwerk aan complexe brug in hartje centrum

Van Hattum Infra in Rhenen failliet

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Boskalis voor 98% in handen van HAL | Infrasite
Investeringsmaatschappij

Boskalis voor 98% in handen van HAL

Materieel van Boskalis. 2022, Boskalis

De Nederlandse investeringsmaatschappij HAL heeft ruim 98% van de aandelen in maritiem dienstverlener Boskalis in handen gekregen. HAL was al grootaandeelhouder en wilde ook de overige aandelen verwerven. Boskalis verdwijnt daarmee van de beurs.

De afgelopen tijd hadden aandeelhouders van Boskalis de gelegenheid hun aandelen voor 33 euro per stuk aan te bieden bij HAL. Het bedrijf had zijn aandeelhouders hier positief over geadviseerd. HAL was al voor 55% aandeelhouder van Boskalis. Alles bij elkaar opgeteld zal de investeerder 98,3% van de aandelen in handen krijgen.

Van de beurs

En daarmee houdt het niet op, want HAL begint een wettelijke uitkoopprocedure om ook de laatste aandelen te verkrijgen. Intussen is de grens van 95% van de aandelen bij één partij dus gepasseerd en dat betekent dat er een einde komt aan de notering van Boskalis op de beurs Euronext Amsterdam. Hoe dat precies gaat verlopen, wordt op een later moment bekend.

Lees ook:

Veel rekenwerk aan complexe brug in hartje centrum

Van Hattum Infra in Rhenen failliet

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Vincent Krabbendam