MET BIJZONDER CAMERASYSTEEM

Nieuwe state-of-the-art graafmachine voor Van der Ven in Brakel

De nieuwe Hyundai HX300AL Foto Van der Spek

Van der Spek Vianen heeft recentelijk een nieuwe Hyundai HX300AL geleverd aan aannemersbedrijf Van der Ven in Brakel. De nieuwe Hyundai is voorzien van zowel een verlengde giek als lepelsteel. Daarmee kan de machine tot ca. 13.000mm reiken. Bovendien zorgt een bijzonder camerasysteem voor extra veiligheid.

De nieuwe Hyundai HX300AL is voorzien van een duurzame Cummins QSB Stage-V motor die 194 kW aanvermogen levert. Deze is gekoppeld aan een hydraulisch systeem met een vermogen van ruim 570 liter/min. Dit zorgt ervoor dat de machine niet alleen erg snel en sterk is maar ook extreem zuinig, zeggen ze bij leverancier Van de Spek.

De EPIC (Electronic Pump Independent Control) elektronische pompregeling van het hydraulisch systeem zorgt dat de hydrauliek optimaal wordt gebruikt zodat er geen onnodige brandstof wordt verbruikt.  De elektronisch aansturing van de koelfan die via een viscokoppeling wordt aangedreven zorgt ervoor dat deze altijd de juiste snelheid draait en zo de machine op de juiste bedrijfstemperatuur houdt zodat hij optimaal kan werken zonder overbodig brandstofverbruik en geluidsproductie.

Touch-wipe

De nieuwe Hyundai HX300AL is standaard compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist  eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone. Maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een scroll-knop. Via deze draai- en drukbediening zijn vele functies snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij ook  via deze display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden zodat er snel een eenvoudig gewisseld kan worden.

Standaard is de nieuwe HX AL-serie, en dus ook de machine van Van der Ven, voorzien van een viercamerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Het bijzondere aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Rioolputten

Extra werkverlichting draagt zorg voor een nog steeds veilige werkomgeving bij het werken in de vroeg- en late uren. Optioneel is de machine uitgevoerd met een overdruksysteem, centrale smering, bordessen aan beide zijden, afgeschuinde rupsen en een extra hijspunt aan de binnenzijde van de lepelsteel om zwaardere delen te kunnen verzetten als bijvoorbeeld rioolputten.

Van der Ven is middelgroot aannemingsbedrijf dat in veel disciplines thuis. Het bedrijf is actief op het gebied van leidingwerken, grond-, water- en wegenbouw, natuur- en cultuurtechniek en beton- en waterwerken. Maar ook  in de groenvoorziening, bouw, herstel en onderhoud aan historische objecten, asbestsaneringen, bodem- en waterbodemsaneringen en sloopwerkzaamheden is het bedrijf thuis.

Lees ook:

Auteur: Bart Oosterveld

Nieuwe state-of-the-art graafmachine voor Van der Ven in Brakel | Infrasite
MET BIJZONDER CAMERASYSTEEM

Nieuwe state-of-the-art graafmachine voor Van der Ven in Brakel

De nieuwe Hyundai HX300AL Foto Van der Spek

Van der Spek Vianen heeft recentelijk een nieuwe Hyundai HX300AL geleverd aan aannemersbedrijf Van der Ven in Brakel. De nieuwe Hyundai is voorzien van zowel een verlengde giek als lepelsteel. Daarmee kan de machine tot ca. 13.000mm reiken. Bovendien zorgt een bijzonder camerasysteem voor extra veiligheid.

De nieuwe Hyundai HX300AL is voorzien van een duurzame Cummins QSB Stage-V motor die 194 kW aanvermogen levert. Deze is gekoppeld aan een hydraulisch systeem met een vermogen van ruim 570 liter/min. Dit zorgt ervoor dat de machine niet alleen erg snel en sterk is maar ook extreem zuinig, zeggen ze bij leverancier Van de Spek.

De EPIC (Electronic Pump Independent Control) elektronische pompregeling van het hydraulisch systeem zorgt dat de hydrauliek optimaal wordt gebruikt zodat er geen onnodige brandstof wordt verbruikt.  De elektronisch aansturing van de koelfan die via een viscokoppeling wordt aangedreven zorgt ervoor dat deze altijd de juiste snelheid draait en zo de machine op de juiste bedrijfstemperatuur houdt zodat hij optimaal kan werken zonder overbodig brandstofverbruik en geluidsproductie.

Touch-wipe

De nieuwe Hyundai HX300AL is standaard compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist  eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone. Maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een scroll-knop. Via deze draai- en drukbediening zijn vele functies snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij ook  via deze display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden zodat er snel een eenvoudig gewisseld kan worden.

Standaard is de nieuwe HX AL-serie, en dus ook de machine van Van der Ven, voorzien van een viercamerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Het bijzondere aan dit AAVM-systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekent. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Rioolputten

Extra werkverlichting draagt zorg voor een nog steeds veilige werkomgeving bij het werken in de vroeg- en late uren. Optioneel is de machine uitgevoerd met een overdruksysteem, centrale smering, bordessen aan beide zijden, afgeschuinde rupsen en een extra hijspunt aan de binnenzijde van de lepelsteel om zwaardere delen te kunnen verzetten als bijvoorbeeld rioolputten.

Van der Ven is middelgroot aannemingsbedrijf dat in veel disciplines thuis. Het bedrijf is actief op het gebied van leidingwerken, grond-, water- en wegenbouw, natuur- en cultuurtechniek en beton- en waterwerken. Maar ook  in de groenvoorziening, bouw, herstel en onderhoud aan historische objecten, asbestsaneringen, bodem- en waterbodemsaneringen en sloopwerkzaamheden is het bedrijf thuis.

Lees ook:

Auteur: Bart Oosterveld