GWW

Ploegam neemt branchegenoot Infrascoop over

Ploegam en Infrascoop werkten al vaker samen foto Ploegam

Infra en waterbouwbedrijf Ploegam uit Oss neemt branchegenoot Infrascoop uit Cuijk over. Bij Infrascoop werken 42 mensen die allemaal mee overgaan. De twee bedrijven werkten al veel samen.

Gijs Ploegmakers, algemeen directeur bij Ploegam, zegt geen moment getwijfeld te hebben toen de gelegenheid om Infrascoop in te lijven zich voordeed: ‘Met Infrascoop halen we een goed team in huis waarvan we kunnen leren. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat we elkaar op vele punten aanvullen en versterken. Zo zorgen we voor beide bedrijven een mooi toekomstperspectief. Samen maken we Nederland nog een stukje mooier, veiliger en duurzamer.’ Volgens directeur Ton Derks van Infrascoop is de toekomst van zijn bedrijf door de overname zekergesteld.

Integraal

Infrascoop is opgericht in 2007. Het bedrijf heeft 42 medewerkers in dienst en is gevestigd in Cuijk. Ze bedienen opdrachtgevers integraal: van ontwerp tot realisatie. Infrascoop werkt voor gemeenten, (bouw)bedrijven en projectontwikkelaars in de regio’s Noordoost-Brabant (Land van Cuijk), Nijmegen en Noord-Limburg. Infrascoop is gespecialiseerd in infrastructurele projecten: grondwerk, riolering, weg- en waterbouw.

Familiebedrijf

Ploegam is als familiebedrijf al 35 jaar actief in de GWW-sector. Het bedrijf heeft een omzet van meer dan 100 miljoen euro, 280 medewerkers en ruim 80 eigen machines. Het bedrijf realiseert projecten door het hele land op het gebied van natuur- en gebiedsontwikkeling, waterveiligheid, infrastructuur en emissieloos bouwen. Het hoofdkantoor van Ploegam is gevestigd in Oss. Daarnaast zijn er vestigingen in Heerde, Gorinchem, Vinkel en Alblasserdam.

De overname gaat in met ingang van januari 2023.

Lees ook:

Gashouders: mobiele laadpaal op biogas

Waterschap laat damwand elektrisch intrillen

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Oosterveld

Ploegam neemt branchegenoot Infrascoop over | Infrasite