POWERBOXEN

Elektrische graafmachine in BAM-kleuren voor in de binnenstad

De elektrische graafmachine foto BAM

BAM heeft samen met partner Gebr. van den Brand en van Oort uit Uden een nieuwe elektrische mobiele graafmachine aangeschaft. Met de inzet van deze emissieloze graafmachine bespaart het bedrijf zo’n 100 liter diesel en 326 kilogram CO2 per dag.

‘We zijn door ketenpartner Gebr. van den Brand en van Oort benaderd om samen op te trekken en te investeren in een elektrische mobiele graafmachine. Door deze samenwerking is het mogelijk stappen te zetten richting een emissieloze bouwplaats. Deze emissieloze graafmachine, ontwikkeld door Electric Construction Equipment (dochteronderneming van Staad), zetten we in voor onder andere rioolwerkzaamheden en grondwerk,’ aldus BAM in een persbericht.

Acht uur

Belangrijk bij elektrische apparatuur: hoelang blijft hij het doen? Nou, dat zit wel snor. Met het accupakket achterop de graafmachine, bestaande uit twee powerboxen van 140 kW, is de graafmachine acht uur inzetbaar. Een hele werkdag dus.

DKTI

Gebr. van den Brand en van Oort is onderdeel van het consortium ‘De bouwplaats van morgen’. Dat is opgericht in de zoektocht naar de mogelijkheden om de emissies te verminderen. Hierbij maken zij gebruik van de DKTI-regeling van de RVO. Deze regeling (DKTI staat voor Demonstratie Klimaattechnologieën en -innovaties) is gericht op het stimuleren van het gebruik van duurzame transportmiddelen.

Het consortium bestaat uit GWW-aannemers, FIER Automotive, onderzoeksinstelling TNO en leverancier Staad. Gezamenlijk zetten zij stappen richting zero emissie in de GWW-sector.

Lees ook:

Waterschap schaft elektrische maaiboot aan

De Bruyn Transport neemt vier elektrische trucks in gebruik

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Elektrische graafmachine in BAM-kleuren voor in de binnenstad | Infrasite
POWERBOXEN

Elektrische graafmachine in BAM-kleuren voor in de binnenstad

De elektrische graafmachine foto BAM

BAM heeft samen met partner Gebr. van den Brand en van Oort uit Uden een nieuwe elektrische mobiele graafmachine aangeschaft. Met de inzet van deze emissieloze graafmachine bespaart het bedrijf zo’n 100 liter diesel en 326 kilogram CO2 per dag.

‘We zijn door ketenpartner Gebr. van den Brand en van Oort benaderd om samen op te trekken en te investeren in een elektrische mobiele graafmachine. Door deze samenwerking is het mogelijk stappen te zetten richting een emissieloze bouwplaats. Deze emissieloze graafmachine, ontwikkeld door Electric Construction Equipment (dochteronderneming van Staad), zetten we in voor onder andere rioolwerkzaamheden en grondwerk,’ aldus BAM in een persbericht.

Acht uur

Belangrijk bij elektrische apparatuur: hoelang blijft hij het doen? Nou, dat zit wel snor. Met het accupakket achterop de graafmachine, bestaande uit twee powerboxen van 140 kW, is de graafmachine acht uur inzetbaar. Een hele werkdag dus.

DKTI

Gebr. van den Brand en van Oort is onderdeel van het consortium ‘De bouwplaats van morgen’. Dat is opgericht in de zoektocht naar de mogelijkheden om de emissies te verminderen. Hierbij maken zij gebruik van de DKTI-regeling van de RVO. Deze regeling (DKTI staat voor Demonstratie Klimaattechnologieën en -innovaties) is gericht op het stimuleren van het gebruik van duurzame transportmiddelen.

Het consortium bestaat uit GWW-aannemers, FIER Automotive, onderzoeksinstelling TNO en leverancier Staad. Gezamenlijk zetten zij stappen richting zero emissie in de GWW-sector.

Lees ook:

Waterschap schaft elektrische maaiboot aan

De Bruyn Transport neemt vier elektrische trucks in gebruik

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie