BAUMA

Elektrische Bobcat minigraafmachine weegt fors meer dan dieselversie

Bobcat E19e Intertechno

Doosan Bobcat heeft tijdens de Bauma in München een elektrische minigraafmachine van twee ton geïntroduceerd. De Bobcat E19e is de elektrische versie van het populaire E19-model en biedt een emissievrije, geluidsarme werking, terwijl de minigraver vergelijkbare prestaties biedt als zijn tegenhanger met dieselmotor, zegt de Nederlandse leverancier Intertechno in een persbericht.

‘De Bobcat E19e heeft hetzelfde profiel, dezelfde buitenafmetingen en vergelijkbare prestaties als de populaire E19 minigraafmachine, waarvan er wereldwijd al meer dan 10.000 zijn verkocht,’ schrijft Intertechno. ‘De E19e beschikt over een accu met een capaciteit van 3,5 uur die kan worden opgeladen met een supersnelle lader. Dat betekent dat de accu kan worden opgeladen tijdens werkpauzes. De E19e is erg veelzijdig dankzij het brede assortiment Bobcat-aanbouwdelen.’

Geluid

De E19e wordt aangedreven door een accu met 17,3 kWh capaciteit. De machine maakt bijna geen geluid. De LpA (geluidsniveau voor de bestuurder) bedraagt slechts 70 dBA; 9 dBA minder dan de E19 met dieselmotor.Het elektrische systeem en de componenten van het model zijn geoptimaliseerd voor werk in zware omstandigheden. Dankzij het gebruik van uitsluitend laagspanning is de minigraafmachine van twee ton veilig en gemakkelijk te onderhouden.

Koppelcurve

De accu aan boord maakt de elektrische E19e wel fors zwaarder (2120 kilo) dan zijn broertje met dieselmotor, die goed afgetraind met 1781 kilo de ring in stapt. Met zijn zijn constante koppelcurve (een kenmerk van elektrische motoren) die zorgt voor betrouwbare en krachtige handelingen heeft de E19e wel de capaciteiten om te winnen. En zijn grootste troef is natuurlijk het ontbreken van een uitlaat.

Lees ook:

De batterijloc van Strukton rijdt!

Zware elektrische funderingsmachine klaar voor de testfase

Auteur: Redactie

Elektrische Bobcat minigraafmachine weegt fors meer dan dieselversie | Infrasite
BAUMA

Elektrische Bobcat minigraafmachine weegt fors meer dan dieselversie

Bobcat E19e Intertechno

Doosan Bobcat heeft tijdens de Bauma in München een elektrische minigraafmachine van twee ton geïntroduceerd. De Bobcat E19e is de elektrische versie van het populaire E19-model en biedt een emissievrije, geluidsarme werking, terwijl de minigraver vergelijkbare prestaties biedt als zijn tegenhanger met dieselmotor, zegt de Nederlandse leverancier Intertechno in een persbericht.

‘De Bobcat E19e heeft hetzelfde profiel, dezelfde buitenafmetingen en vergelijkbare prestaties als de populaire E19 minigraafmachine, waarvan er wereldwijd al meer dan 10.000 zijn verkocht,’ schrijft Intertechno. ‘De E19e beschikt over een accu met een capaciteit van 3,5 uur die kan worden opgeladen met een supersnelle lader. Dat betekent dat de accu kan worden opgeladen tijdens werkpauzes. De E19e is erg veelzijdig dankzij het brede assortiment Bobcat-aanbouwdelen.’

Geluid

De E19e wordt aangedreven door een accu met 17,3 kWh capaciteit. De machine maakt bijna geen geluid. De LpA (geluidsniveau voor de bestuurder) bedraagt slechts 70 dBA; 9 dBA minder dan de E19 met dieselmotor.Het elektrische systeem en de componenten van het model zijn geoptimaliseerd voor werk in zware omstandigheden. Dankzij het gebruik van uitsluitend laagspanning is de minigraafmachine van twee ton veilig en gemakkelijk te onderhouden.

Koppelcurve

De accu aan boord maakt de elektrische E19e wel fors zwaarder (2120 kilo) dan zijn broertje met dieselmotor, die goed afgetraind met 1781 kilo de ring in stapt. Met zijn zijn constante koppelcurve (een kenmerk van elektrische motoren) die zorgt voor betrouwbare en krachtige handelingen heeft de E19e wel de capaciteiten om te winnen. En zijn grootste troef is natuurlijk het ontbreken van een uitlaat.

Lees ook:

De batterijloc van Strukton rijdt!

Zware elektrische funderingsmachine klaar voor de testfase

Auteur: Redactie