sloop viaduct hoofdweg a16 rotterdam

Viaduct A16 gesloopt, bruggen geplaatst en Hoofdweg weer open

Grote graafmachines tijdens de sloop in mei. Een tijdelijke brug (blauw) is rechts te zien en werd na de sloop ingereden. A16 Rotterdam op YouTube

Het is ze gelukt, zo laat een trotse uitvoerder weten. De bouwcombinatie De Groene Boog en haar onderaannemers hebben het afgekeurde viaduct in de A16 over de Hoofdweg deze maand gesloopt. Op de plaats van het viaduct legden ze twee tijdelijke hulpbruggen aan, zodat het verkeer over de A16 kan doorrijden terwijl twee nieuw viaducten in de komende tijd worden gebouwd. De Hoofdweg, die begin mei werd afgesloten voor het werk, is sinds deze week weer open.   

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Viaduct A16 gesloopt, bruggen geplaatst en Hoofdweg weer open | Infrasite
sloop viaduct hoofdweg a16 rotterdam

Viaduct A16 gesloopt, bruggen geplaatst en Hoofdweg weer open

Grote graafmachines tijdens de sloop in mei. Een tijdelijke brug (blauw) is rechts te zien en werd na de sloop ingereden. A16 Rotterdam op YouTube

Het is ze gelukt, zo laat een trotse uitvoerder weten. De bouwcombinatie De Groene Boog en haar onderaannemers hebben het afgekeurde viaduct in de A16 over de Hoofdweg deze maand gesloopt. Op de plaats van het viaduct legden ze twee tijdelijke hulpbruggen aan, zodat het verkeer over de A16 kan doorrijden terwijl twee nieuw viaducten in de komende tijd worden gebouwd. De Hoofdweg, die begin mei werd afgesloten voor het werk, is sinds deze week weer open.   

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.