N307 Roggebot-Kampen werkzaamheden 1
60 miljoen euro

Laatste loodjes voor vernieuwing N307 bij Roggebotbrug

Werkzaamheden bij de N307 tussen Dronten en Kampen tijdens de weekendafsluiting van 14 juli. IJsseldelta Programma / Klaas Eissens

De vernieuwde N307 tussen Dronten en Kampen is bijna klaar. De tweede en laatste weekendafsluiting vond eerder deze maand plaats. Infrasite spreekt omgevingsmanager Jeroen Stroomberg over de slotfase van het project, dat in 2020 aan een combinatie van Mobilis, Van Gelder en Van den Herik werd gegund voor een aanneemsom van meer dan 60 miljoen euro.

De N307 tussen Dronten en Kampen gaat van een enkele hoofdrijbaan naar een wegennet met ongelijkvloerse kruisingen, aansluitingen en gescheiden rijbanen voor fiets-, landbouw- en normaal verkeer. Het doel van de uitbreiding is een betere doorstroming tussen het noordoosten en noordwesten van Nederland.

Sinds de start van de werkzaamheden in maart 2021 is de weg twee weekenden dichtgegaan. De meest recente afsluiting vond tussen 14 juli en 17 juli plaats. Het bouwteam maakte een nieuwe ovonde in Flevoland af en sloot de kruising aan op de hoofdrijbaan. Ook werd de laatste asfaltlaag aangebracht op het wegdeel in Overijssel. Nu is de vernieuwde weg bijna klaar voor de opening, vertelt omgevingsmanager Jeroen Stroomberg van de aannemerscombinatie tegenover Infrasite.

Fotograaf Klaas Eissens bracht de werkzaamheden tijdens de laatste weekendafsluiting in beeld. Het artikel gaat verder onder de foto. © IJsseldelta Programma / Klaas Eissens

Meer dan wegenbouw

Het project staat officieel bekend als ‘N307 Roggebot-Kampen’. De opdracht gaat om meer dan de vernieuwing van de weg. Ook het slopen van de oude Roggebotsluis en -brug, het bouwen van een nieuwe brug, het verdiepen van vaargeulen en het aansluiten van dijken horen bij de klus. “De combinatie van wegen- en waterbouw betekent dat er allerlei disciplines in de civiele techniek aan bod komen”, zegt omgevingsmanager Stroomberg.

De Roggebotbrug ging afgelopen maart al open voor wegverkeer. In april is de vaargeul onder het beweegbare deel van de brug in gebruik genomen. De afronding van de vernieuwde N307 volgt binnenkort. Daarna wordt er nog gewerkt aan de sloop van het oude sluizencomplex, de aansluiting van de Drontermeerdijk op de Vossemeerdijk en het verdiepen van de vaargeul onder het niet-beweegbare deel van de Roggebotbrug. De vaargeul maakt het straks mogelijk om onder de brug door te varen zonder dat deze open hoeft.

De sloop van de sluis vindt tot en met augustus plaats. De dijkaansluiting moet tegen het stormseizoen in oktober klaar zijn. Tot slot volgen de afrondende werkzaamheden, zegt Stroomberg, waaronder het planten van bomen en struiken.

Op de foto zie je de asfalteringswerkzaamheden tijdens de laatste weekendafsluiting. © IJsseldelta Programma / Klaas Eissens n307 roggebot-kampen IJsseldelta Programma

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Laatste loodjes voor vernieuwing N307 bij Roggebotbrug | Infrasite
N307 Roggebot-Kampen werkzaamheden 1
60 miljoen euro

Laatste loodjes voor vernieuwing N307 bij Roggebotbrug

Werkzaamheden bij de N307 tussen Dronten en Kampen tijdens de weekendafsluiting van 14 juli. IJsseldelta Programma / Klaas Eissens

De vernieuwde N307 tussen Dronten en Kampen is bijna klaar. De tweede en laatste weekendafsluiting vond eerder deze maand plaats. Infrasite spreekt omgevingsmanager Jeroen Stroomberg over de slotfase van het project, dat in 2020 aan een combinatie van Mobilis, Van Gelder en Van den Herik werd gegund voor een aanneemsom van meer dan 60 miljoen euro.

De N307 tussen Dronten en Kampen gaat van een enkele hoofdrijbaan naar een wegennet met ongelijkvloerse kruisingen, aansluitingen en gescheiden rijbanen voor fiets-, landbouw- en normaal verkeer. Het doel van de uitbreiding is een betere doorstroming tussen het noordoosten en noordwesten van Nederland.

Sinds de start van de werkzaamheden in maart 2021 is de weg twee weekenden dichtgegaan. De meest recente afsluiting vond tussen 14 juli en 17 juli plaats. Het bouwteam maakte een nieuwe ovonde in Flevoland af en sloot de kruising aan op de hoofdrijbaan. Ook werd de laatste asfaltlaag aangebracht op het wegdeel in Overijssel. Nu is de vernieuwde weg bijna klaar voor de opening, vertelt omgevingsmanager Jeroen Stroomberg van de aannemerscombinatie tegenover Infrasite.

Fotograaf Klaas Eissens bracht de werkzaamheden tijdens de laatste weekendafsluiting in beeld. Het artikel gaat verder onder de foto. © IJsseldelta Programma / Klaas Eissens

Meer dan wegenbouw

Het project staat officieel bekend als ‘N307 Roggebot-Kampen’. De opdracht gaat om meer dan de vernieuwing van de weg. Ook het slopen van de oude Roggebotsluis en -brug, het bouwen van een nieuwe brug, het verdiepen van vaargeulen en het aansluiten van dijken horen bij de klus. “De combinatie van wegen- en waterbouw betekent dat er allerlei disciplines in de civiele techniek aan bod komen”, zegt omgevingsmanager Stroomberg.

De Roggebotbrug ging afgelopen maart al open voor wegverkeer. In april is de vaargeul onder het beweegbare deel van de brug in gebruik genomen. De afronding van de vernieuwde N307 volgt binnenkort. Daarna wordt er nog gewerkt aan de sloop van het oude sluizencomplex, de aansluiting van de Drontermeerdijk op de Vossemeerdijk en het verdiepen van de vaargeul onder het niet-beweegbare deel van de Roggebotbrug. De vaargeul maakt het straks mogelijk om onder de brug door te varen zonder dat deze open hoeft.

De sloop van de sluis vindt tot en met augustus plaats. De dijkaansluiting moet tegen het stormseizoen in oktober klaar zijn. Tot slot volgen de afrondende werkzaamheden, zegt Stroomberg, waaronder het planten van bomen en struiken.

Op de foto zie je de asfalteringswerkzaamheden tijdens de laatste weekendafsluiting. © IJsseldelta Programma / Klaas Eissens n307 roggebot-kampen IJsseldelta Programma

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.