plantagebrug hollandia services delft onderhoud
Zestien miljoen euro

Hollandia Services wint gunning voor opknapbeurt van negen bruggen

De Plantagebrug in Delft (2003), een van de negen te onderhouden kunstwerken. Gemeente Delft via Stadsarchief / Fotograaf: Kornelis Gerardus Spiero

Hollandia Services sleept de opdracht binnen voor de vernieuwing van negen beweegbare bruggen in en rondom Delft. Het bedrijf vangt een aanneemsom van bijna zestien miljoen euro. Op de takenlijst staan het vervangen van brugdelen, herstellen van verhardingen en vernieuwen van software. 

De provincie Zuid-Holland maakte de gunning eerder deze week bekend op TenderNed. De opdrachtgever wil dat de bruggen in de tien jaar na de opknapbeurt geen grote onderhoudswerkzaamheden meer nodig hebben. Daarbovenop moet Hollandia Services waar nodig zorgen dat de kunstwerken voldoen aan moderne veiligheidseisen, waaronder een CE-markering.

Alle bruggen lopen over het Rijn-Schiekanaal. Bijna elk kunstwerk staat in en rondom het centrum van Delft: de Plantagebrug, Reineveldbrug, Koepoortbrug, Oostpoortbrug, Hambrug, Kruithuisbrug, Abtwoudsebrug en Kandelaarbrug. De enige brug buiten Delft is de Geestbrug in Rijswijk, op een paar kilometers afstand van de rest.

De werkzaamheden verschillen per kunstwerk. Bij de Kandelaarbrug en Oostpoortbrug vervangt Hollandia Services beweegbare delen, terwijl de nadruk bij andere bruggen op asfalt- en betonreparaties ligt. Meerdere kunstwerken krijgen nieuwe software en elektrotechnische installaties voor de bediening.

Planning

Naar verwachting begint de werkvoorbereiding in januari van volgend jaar. Verloopt alles volgens plan, dan starten de eerste werkzaamheden halverwege 2024 bij de Kruithuisbrug. Vervolgens worden de andere acht bruggen tot en met 2026 een voor een aangepakt. Het streven is om nooit bij meer dan één brug tegelijkertijd te werken en de werkzaamheden altijd binnen een kwartaal af te ronden. Zo hoopt de opdrachtgever de verkeershinder te beperken.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Hollandia Services wint gunning voor opknapbeurt van negen bruggen | Infrasite
plantagebrug hollandia services delft onderhoud
Zestien miljoen euro

Hollandia Services wint gunning voor opknapbeurt van negen bruggen

De Plantagebrug in Delft (2003), een van de negen te onderhouden kunstwerken. Gemeente Delft via Stadsarchief / Fotograaf: Kornelis Gerardus Spiero

Hollandia Services sleept de opdracht binnen voor de vernieuwing van negen beweegbare bruggen in en rondom Delft. Het bedrijf vangt een aanneemsom van bijna zestien miljoen euro. Op de takenlijst staan het vervangen van brugdelen, herstellen van verhardingen en vernieuwen van software. 

De provincie Zuid-Holland maakte de gunning eerder deze week bekend op TenderNed. De opdrachtgever wil dat de bruggen in de tien jaar na de opknapbeurt geen grote onderhoudswerkzaamheden meer nodig hebben. Daarbovenop moet Hollandia Services waar nodig zorgen dat de kunstwerken voldoen aan moderne veiligheidseisen, waaronder een CE-markering.

Alle bruggen lopen over het Rijn-Schiekanaal. Bijna elk kunstwerk staat in en rondom het centrum van Delft: de Plantagebrug, Reineveldbrug, Koepoortbrug, Oostpoortbrug, Hambrug, Kruithuisbrug, Abtwoudsebrug en Kandelaarbrug. De enige brug buiten Delft is de Geestbrug in Rijswijk, op een paar kilometers afstand van de rest.

De werkzaamheden verschillen per kunstwerk. Bij de Kandelaarbrug en Oostpoortbrug vervangt Hollandia Services beweegbare delen, terwijl de nadruk bij andere bruggen op asfalt- en betonreparaties ligt. Meerdere kunstwerken krijgen nieuwe software en elektrotechnische installaties voor de bediening.

Planning

Naar verwachting begint de werkvoorbereiding in januari van volgend jaar. Verloopt alles volgens plan, dan starten de eerste werkzaamheden halverwege 2024 bij de Kruithuisbrug. Vervolgens worden de andere acht bruggen tot en met 2026 een voor een aangepakt. Het streven is om nooit bij meer dan één brug tegelijkertijd te werken en de werkzaamheden altijd binnen een kwartaal af te ronden. Zo hoopt de opdrachtgever de verkeershinder te beperken.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.