Afsluiting Geestbrug Haagse Trekvliet voor renovatie

Den Haag – De provincie Zuid-Holland renoveert van 14 juli tot en met 2 september 2007 de Geestbrug aan de Haagse Trekvliet. De Geestbrug wordt volledig afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een pontje. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Haagweg, Rijswijkseweg en de Neherkade.

De provincie probeert het ongemak zoveel mogelijk te beperken door de renovatie, in overleg met de gemeenten, openbaarvervoerbedrijven en de hulpdiensten, te plannen in een relatief rustige (vakantie)periode. Na de renovatie wordt de brug voortaan op afstand bediend is op de Geestbrug de komende tien jaar geen groot onderhoud meer nodig.

Voor voetgangers en fietsers zet de provincie een pontje in. De vaartijden van het pontje zijn als volgt van maandag tot en met vrijdag van 06.00-22.00 uur, zaterdag van 07.00-22.00 uur en zondag van 08.00-22.00 uur.

Aansluitend op de renovatie zal de provincie beginnen met het inrichten van wachtplaatsen in het vaarwater dat leidt naar de Geestbrug. De Geestbrug is dan gewoon weer open voor alle verkeer. De werkzaamheden voor het inrichten van de wachtplaatsen, vinden plaats tussen 3 september en eind oktober 2007. Dit zal voor weinig overlast zorgen.

Inloopbijeenkomst
Om omwonenden te informeren organiseert de provincie Zuid-Holland op dinsdag 26 juni 2007 van 16.00 tot 17.30 uur en 19.00 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst in de Fonteinkerk, Fonteijnenburghlaan 1 in Voorburg. Aan de hand van kaarten worden de werkzaamheden en de omleidingroutes in beeld gebracht.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Zuid-Holland