vaillantlaan schilderswijk den haag (1)
Grootonderhoud

Vernieuwd asfalt en riool voor Haagse Schilderswijk

De Vaillantlaan in 2010. Dienst Stedelijke Ontwikkeling (Afdeling fotografie algemeen) via Haags Gemeentearchief

De Vaillantlaan, een verkeersader in de Haagse Schilderswijk, is sinds maandag afgesloten voor de aanleg van een nieuwe asfaltlaag. Naast de weg werkt de gemeente tot eind mei aan het riool bij de nabijgelegen Wouwermanstraat. BAM Infra en GMB Rioleringstechnieken voeren de werkzaamheden uit als onderdeel van een meerjarig grootonderhoudscontract.

“Het asfalt van de Vaillantlaan is in slechte staat”, zegt de gemeente in een online update. Om daar werk van te maken is het wegdeel tussen de Parallelweg en de Van der Vennestraat tot eind mei in beide richtingen dicht. BAM Infra brengt tijdens de wegafsluiting een nieuwe asfaltlaag aan. De Haagse afdeling van het Bunnikse bouwbedrijf is de hoofduitvoerder van het grootonderhoudscontract waar de weg onder valt, vertelt woordvoerder Calum Segaar van de gemeente tegenover Infrasite.

De wegwerkzaamhedden vallen samen met de renovatie van het riool bij de Wouwermanstraat, een straat tussen de Vaillantlaan en de Parallelweg. Hier werkt GMB Rioleringstechnieken sinds half april aan de aanleg van een nieuwe rioolbuis. Dat doet het bedrijf net zoals BAM Infra als onderdeel van een grootonderhoudscontract. De Wouwermanstraat hoeft niet helemaal open, maar een wegafsluiting is noodzakelijk, zegt de gemeente. Naar verwachting zijn zowel de Wouwermanstraat als de Vaillantlaan eind mei weer beschikbaar voor wegverkeer.

Verkeerssituatie

Voetgangers kunnen tijdens de afsluitingen doorlopen, maar automobilisten en fietsers worden omgeleid. Gemeenteraadslid Nur Icar van Denk, die zelf in de wijk woont, riep de planning van de werkzaamheden in maart in twijfel tegenover het AD. “Hoe moeten mensen in april en mei naar hun werk en hun kinderen ophalen als de belangrijkste weg van de Schilderswijk gesloten is?”

De timing is onvermijdelijk, reageerde een woordvoerder van de gemeente. “De werkzaamheden aan weg en riool kunnen niet in de zomerperiode worden uitgevoerd omdat er in die periode al andere werkzaamheden in de omgeving op de planning staan. Als de werkzaamheden op de Vaillantlaan gelijktijdig uitgevoerd zouden worden, zou je juist de Schilderswijk op slot zetten, en dat willen we niet.’’

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Vernieuwd asfalt en riool voor Haagse Schilderswijk | Infrasite
vaillantlaan schilderswijk den haag (1)
Grootonderhoud

Vernieuwd asfalt en riool voor Haagse Schilderswijk

De Vaillantlaan in 2010. Dienst Stedelijke Ontwikkeling (Afdeling fotografie algemeen) via Haags Gemeentearchief

De Vaillantlaan, een verkeersader in de Haagse Schilderswijk, is sinds maandag afgesloten voor de aanleg van een nieuwe asfaltlaag. Naast de weg werkt de gemeente tot eind mei aan het riool bij de nabijgelegen Wouwermanstraat. BAM Infra en GMB Rioleringstechnieken voeren de werkzaamheden uit als onderdeel van een meerjarig grootonderhoudscontract.

“Het asfalt van de Vaillantlaan is in slechte staat”, zegt de gemeente in een online update. Om daar werk van te maken is het wegdeel tussen de Parallelweg en de Van der Vennestraat tot eind mei in beide richtingen dicht. BAM Infra brengt tijdens de wegafsluiting een nieuwe asfaltlaag aan. De Haagse afdeling van het Bunnikse bouwbedrijf is de hoofduitvoerder van het grootonderhoudscontract waar de weg onder valt, vertelt woordvoerder Calum Segaar van de gemeente tegenover Infrasite.

De wegwerkzaamhedden vallen samen met de renovatie van het riool bij de Wouwermanstraat, een straat tussen de Vaillantlaan en de Parallelweg. Hier werkt GMB Rioleringstechnieken sinds half april aan de aanleg van een nieuwe rioolbuis. Dat doet het bedrijf net zoals BAM Infra als onderdeel van een grootonderhoudscontract. De Wouwermanstraat hoeft niet helemaal open, maar een wegafsluiting is noodzakelijk, zegt de gemeente. Naar verwachting zijn zowel de Wouwermanstraat als de Vaillantlaan eind mei weer beschikbaar voor wegverkeer.

Verkeerssituatie

Voetgangers kunnen tijdens de afsluitingen doorlopen, maar automobilisten en fietsers worden omgeleid. Gemeenteraadslid Nur Icar van Denk, die zelf in de wijk woont, riep de planning van de werkzaamheden in maart in twijfel tegenover het AD. “Hoe moeten mensen in april en mei naar hun werk en hun kinderen ophalen als de belangrijkste weg van de Schilderswijk gesloten is?”

De timing is onvermijdelijk, reageerde een woordvoerder van de gemeente. “De werkzaamheden aan weg en riool kunnen niet in de zomerperiode worden uitgevoerd omdat er in die periode al andere werkzaamheden in de omgeving op de planning staan. Als de werkzaamheden op de Vaillantlaan gelijktijdig uitgevoerd zouden worden, zou je juist de Schilderswijk op slot zetten, en dat willen we niet.’’

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.