Starthandeling aanpak N395. Foto: provincie Noord-Brabant

Ruim 20 miljoen euro kostende herinrichting N395 van start

Foto: persbericht provincie Noord-Brabant

De komende anderhalf jaar werkt BAM Infra aan de herinrichting van de N395 tussen Oirschot en Hilvarenbeek. De provincie Noord-Brabant steekt zo’n 21 miljoen euro in het verbeteren van de veiligheid op de weg en de leefbaarheid in de omliggende dorpen.

De reconstructie en herinrichting van de weg, waar donderdag het officiële startschot voor werd gegeven, moet eind 2022 zijn afgerond. In de eerste fase wordt er een nieuwe kluifrotonde aangelegd bij Hilvarenbeek en wordt het stuk weg tussen die plaats en Diessen op de schop genomen. De insteek is om de minst veilige locaties het eerst aan te pakken.

De provincie investeert bijna 21 miljoen euro in de weg en omgeving. Er worden rotondes aangelegd en verkeerslichten geplaatst en fietspaden worden waar mogelijk verbreed. Ook komen er aangepaste aansluitingen op onder meer de N269 en de A58. Voor het hele traject wordt stil asfalt gebruikt. Door de inzet van schoon materieel en het gebruik van meer duurzame materialen wordt er bovendien minder CO2 uitgestoten dan gebruikelijk bij projecten van deze omvang.

Gekapte bomen worden bankjes

De provincie heeft eerder al 235.000 euro extra beschikbaar gesteld om het kappen van 185 bomen langs het traject te compenseren. Die kap was volgens een wethouder van één van de betrokken gemeenten “een heikel punt” omdat er de nodige weerstand tegen was onder bewoners. Een deel van het gekapte hout wordt daarom toegepast in bankjes langs de route.

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Ruim 20 miljoen euro kostende herinrichting N395 van start | Infrasite
Starthandeling aanpak N395. Foto: provincie Noord-Brabant

Ruim 20 miljoen euro kostende herinrichting N395 van start

Foto: persbericht provincie Noord-Brabant

De komende anderhalf jaar werkt BAM Infra aan de herinrichting van de N395 tussen Oirschot en Hilvarenbeek. De provincie Noord-Brabant steekt zo’n 21 miljoen euro in het verbeteren van de veiligheid op de weg en de leefbaarheid in de omliggende dorpen.

De reconstructie en herinrichting van de weg, waar donderdag het officiële startschot voor werd gegeven, moet eind 2022 zijn afgerond. In de eerste fase wordt er een nieuwe kluifrotonde aangelegd bij Hilvarenbeek en wordt het stuk weg tussen die plaats en Diessen op de schop genomen. De insteek is om de minst veilige locaties het eerst aan te pakken.

De provincie investeert bijna 21 miljoen euro in de weg en omgeving. Er worden rotondes aangelegd en verkeerslichten geplaatst en fietspaden worden waar mogelijk verbreed. Ook komen er aangepaste aansluitingen op onder meer de N269 en de A58. Voor het hele traject wordt stil asfalt gebruikt. Door de inzet van schoon materieel en het gebruik van meer duurzame materialen wordt er bovendien minder CO2 uitgestoten dan gebruikelijk bij projecten van deze omvang.

Gekapte bomen worden bankjes

De provincie heeft eerder al 235.000 euro extra beschikbaar gesteld om het kappen van 185 bomen langs het traject te compenseren. Die kap was volgens een wethouder van één van de betrokken gemeenten “een heikel punt” omdat er de nodige weerstand tegen was onder bewoners. Een deel van het gekapte hout wordt daarom toegepast in bankjes langs de route.

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam