ermen Noord-Holland. Foto: provincie Noord-Holland

Noord-Holland steekt 11 miljoen euro in verbetering berm N-wegen

Foto: nieuwsbericht provincie Noord-Holland

De provincie Noord-Holland gaat op zestien locaties langs N-wegen de bermen aanpakken om zo de verkeersveiligheid te verbeteren. Er komt onder meer bermverharding, zodat de weggebruikers meer ruimte krijgen om uit te wijken als de situatie dat vereist.

Door het gedeelte direct langs de wegen te verharden, kunnen auto’s, vrachtwagens, tractoren, fietsers en andere weggebruikers veilig voor elkaar uitwijken. Dit kan bijvoorbeeld worden gerealiseerd met betonnen blokken in de grond die water doorlaten. Daarnaast komen er geleiderails om te voorkomen dat voertuigen die van de weg raken in aanraking komen op harde objecten, zoals bomen.

Bestaande onderhoudsplanning

Het werk wordt vóór 2024 uitgevoerd op zestien plaatsen in de provincie. Negen van de locaties stonden al op de planning maar daar komen er nu nog zeven bij. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk opgenomen in de bestaande onderhoudsplanning van de wegen. Voor het verbeteren van de bermen is ruim 10,7 miljoen euro beschikbaar en de provincie onvangt voor dit programma 1,6 miljoen euro subsidie van de rijksoverheid.

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Noord-Holland steekt 11 miljoen euro in verbetering berm N-wegen | Infrasite
ermen Noord-Holland. Foto: provincie Noord-Holland

Noord-Holland steekt 11 miljoen euro in verbetering berm N-wegen

Foto: nieuwsbericht provincie Noord-Holland

De provincie Noord-Holland gaat op zestien locaties langs N-wegen de bermen aanpakken om zo de verkeersveiligheid te verbeteren. Er komt onder meer bermverharding, zodat de weggebruikers meer ruimte krijgen om uit te wijken als de situatie dat vereist.

Door het gedeelte direct langs de wegen te verharden, kunnen auto’s, vrachtwagens, tractoren, fietsers en andere weggebruikers veilig voor elkaar uitwijken. Dit kan bijvoorbeeld worden gerealiseerd met betonnen blokken in de grond die water doorlaten. Daarnaast komen er geleiderails om te voorkomen dat voertuigen die van de weg raken in aanraking komen op harde objecten, zoals bomen.

Bestaande onderhoudsplanning

Het werk wordt vóór 2024 uitgevoerd op zestien plaatsen in de provincie. Negen van de locaties stonden al op de planning maar daar komen er nu nog zeven bij. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk opgenomen in de bestaande onderhoudsplanning van de wegen. Voor het verbeteren van de bermen is ruim 10,7 miljoen euro beschikbaar en de provincie onvangt voor dit programma 1,6 miljoen euro subsidie van de rijksoverheid.

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam