Gerecycled materiaal vormt basis nieuw asfalt N625

De N625 ter hoogte van Maren-Kessel krijgt vanaf maandag 24 oktober 2016 een grote onderhoudsbeurt en wordt ingericht als 60 kilometer-weg. De onder- en tussenlagen van het nieuwe asfalt dat wordt aangebracht bestaan uit materiaal dat voor 97,5% gerecycled is.

De provincie Noord-Brabant is steeds op zoek naar meer duurzame mogelijkheden om haar wegen aan te leggen en te onderhouden. Op een gedeelte van de N279 bij Veghel is onlangs als proef een innovatieve asfaltsoort aangebracht, een deklaag die voor 83% uit gerecycled materiaal bestaat. Op de N625 bij Maren-Kessel gaat de provincie ook gerecycled asfalt gebruiken. Het grote verschil met de N279 is dat het hier geen proef betreft en dat het gerecyclede materiaal over het hele traject in de onder- en tussenlagen van het asfalt wordt toegepast.

Primeur voor Brabant
Het onderhoud aan de N625 gaat op maandag 24 oktober van start. De eerste stap is het deels verwijderen van het oude asfalt. Deze asfaltresten worden vervolgens gebruikt als de basis voor het nieuwe asfalt. De basis bestaat voor 97,5% uit gerecyclede bouwstoffen, waar dat normaal gesproken gemiddeld 50 tot 60% is. De kosten voor dit gerecyclede asfalt, ook circulair asfalt genoemd, liggen op hetzelfde niveau als regulier asfalt. Circulair asfalt is bovendien minder milieubelastend, sterker en heeft een langere levensduur dan gewoon asfalt

Werkzaamheden
De werkzaamheden aan de N625 zijn gepland van maandag 24 oktober tot zondag 6 november tussen de kruising Velmerweg/Kesselseweg en de Maasstraat in Maren-Kessel. De woningen en bedrijven langs de N625 blijven bereikbaar. Het verkeer wordt als volgt omgeleid:
Het doorgaande verkeer op de N625 richting Oss wordt omgeleid om via de Kesselseweg-Burgemeester Smitsweg – Gewandeweg. Het verkeer richting het Wild wordt omgeleid via de Hertog Janstraat – Gewandeweg – Burgemeester Smitsweg – Wildseweg.
Doorgaand fietsverkeer wordt omgeleid via de Kesselseweg – Lankerweg – Jan van Ingenstraat en vice versa.

Meer informatie van de redactie
Lees op Wegensite het bericht Innovatief hergebruik asfalt beproefd op provinciale wegen

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Noord-Brabant