Eerste Maastricht-Bereikbaar OV-chipkaart

slim werken en slim reizen: stad en regio blijvend bereikbaar

Woensdag 13 april 2011 heeft wethouder Albert Nuss de eerste Maastricht-Bereikbaar OV-chipkaart in ontvangst genomen.

Maastricht-Bereikbaar OV-chipkaart
Van 29 maart tot en met 25 april 2011 kan de gratis Maastricht-Bereikbaar OV-chipkaart worden aangevraagd. Alleen reizigers die in 2010 hebben deelgenomen aan het onderzoek naar reisgedrag en in 2010 interesse hebben getoond in de OV-chipkaart kunnen op dit moment de Maastricht-Bereikbaar OV-chipkaart aanvragen. Het is een actie om de reizigers te bedanken voor deelname aan het reizigersonderzoek. De reizigers hebben op 29 maart een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

Daarnaast is het programmabureau Maastricht-Bereikbaar in overleg met grote werkgevers om aan zo’n 20.000 werknemers in Maastricht een gratis OV-chipkaart aan te bieden. Naar verwachting kan op de OV-chipkaart een specifiek abonnement worden geladen voor werknemers in de tweede helft van 2011.

Bij de uitreiking van de eerste Maastricht-Bereikbaar OV-chipkaart waren aanwezig, wethouder Albert Nuss, voorzitter stuurgroep Maastricht-Bereikbaar, René de Beer, directeur Veolia Transport Limburg, René Verhoeven, hoofd afdeling regiostimulering Kamer van Koophandel Limburg en Paul Veelenturf, programmamanager Maastricht-Bereikbaar.

Maastricht Bereikbaar
Slim werken en slim reizen. Dat is de kern van het programma Maastricht-Bereikbaar 2010-2016, waarmee overheden, werkgevers en aanbieders van mobiliteitsdiensten de stad en de regio blijvend bereikbaar willen houden.

Stuurgroep Maastricht Bereikbaar bestaat uit Avenue2, Gemeente Maastricht, Kamer van Koophandel Limburg, LWV (Limburgse Werkgevers Vereniging), Nederlandse Spoorwegen, OV-fiets, Projectbureau A2 Maastricht, Provincie Limburg, Q-Park Nederland, Rijkswaterstaat Limburg, SIM (Samenwerkende Industrieterreinen Maastricht), Universiteit Maastricht, Veolia Transport Limburg en Vodafone. Het regioconvenant is door meer dan 50 partijen uit regio Maastricht ondertekend.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.maastrichtbereikbaar.nl/ov-chipkaart

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: A2 Passage Maastricht