Start campagne AMSTERDAM CYCLING TO SUSTAINABILITY tijdens INTERTRAFFIC

Start campagne AMSTERDAM CYCLING TO SUSTAINABILITY tijdens INTERTRAFFIC AMSTERDAM 2008

Amsterdam – Tijdens Intertraffic, ‘s werelds grootste vakbeurs op het gebied van infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid en parkeren wordt de internationale campagne ‘Amsterdam Cycling to Sustainability’ gelanceerd. Uitgangspunt is het internationaal profileren van Amsterdam als centrum van duurzame mobiliteit. Amsterdam RAI heeft innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel en sluit als partner dan ook graag aan bij dit initiatief. Intertraffic vindt plaats van 1 tot en met 4 april in de RAI in Amsterdam.


Ondertekening intentieverklaring door wethouder Herrema

Tjeerd Herrema, wethouder Verkeer, Vervoer en Infrastructuur van de gemeente Amsterdam zal tijdens Intertraffic samen met o.a. Hans Bakker, voorzitter directie Amsterdam RAI een intentieverklaring voor een duurzaam mobiel Amsterdam ondertekenen. Dit vindt plaats op de stand van Cycling to Sustainability (EF.054) op 1 april om 16.00 uur. Initiatiefnemers Pascal van den Noort (Vélo Mondial) en Jos Louwman (MacBike) geven toelichting en zullen tevens praten over een ander innovatief project, Galileo.


Wethouder Vos presenteert mobiliteitsplannen tijdens IPTS Conference 2008

Tijdens Intertraffic vindt op 2 en 3 april de IPTS Conference plaats, het internationale platform voor innovatief en duurzaam (openbaar) vervoer. Marijke Vos, wethouder Zorg, Milieu, Personeel en Organisatie, Openbare Ruimte en Groen van de gemeente Amsterdam zal tijdens dit congres op 2 april haar plannen presenteren voor het realiseren van duurzame mobiliteit in de hoofdstad. Om de stad leefbaar en bereikbaar te houden gaat Amsterdam zich inzetten voor het realiseren van een slimme combinatie van verschillende duurzame transportmiddelen als fiets, tram en boot, bedoeld om het huidige autoverkeer terug te dringen. Uiteraard staat de behoefte van de reiziger hierbij centraal.


Mobiliteitsvraagstuk wereldsteden

Naast de lancering van ‘Cycling to Sustainability’ gaan topsprekers als Helle Søholt, Paul Steely White en Nicola Villa tijdens de IPTS Conference in op de wijze waarop steden als New York en Kopenhagen het mobiliteitsvraagstuk op innovatieve en duurzame wijze hebben aangepakt. Hierbij zal bestuursvoorzitter Peter Kortenhorst van Connexxion het perspectief vanuit de vervoerder toelichten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Amsterdam RAI