Gratis extra bussen Bergen op Zoom-Roosendaal

Start werkzaamheden A58 Roosendaal- Bergen op Zoom v.v.

‘s-Hertogenbosch – Vanaf 16 juli 20.00 uur start het werk tussen Roosendaal en Bergen op Zoom aan de A58. In beide richtingen is gedurende twee weken slechts één rijstrook beschikbaar, met uitzondering van de weekenden. Rijkswaterstaat adviseert het verkeer om de omleidingsroutes te kiezen als ze naar Zeeland gaan. Woon-werk-winkelverkeer kan op werkdagen gebruik maken van een extra busverbinding tussen Roosendaal en Bergen op Zoom en vice versa. De werkzaamheden duren tot zaterdag 29 juli 12.00 uur.

Zaterdag 15 juli start de bouwvakantie en komt ook het vakantieverkeer goed op gang, vooral richting Zeeland. Om die reden brengt Rijkswaterstaat de werkzaamheden nogmaals onder de aandacht van de media en het publiek. Via de Duitse media en uiteraard routeborden langs de weg, worden onze buitenlandse gasten tijdig voorbereid op de werkzaamheden. Het verkeer moet rekening houden met een langere reistijd.

Extra bus: ”de A58 pendel”
Rijkswaterstaat zet gratis extra buspendels in tussen Roosendaal en Bergen op Zoom.
Op werkdagen van 07.00 uur tot 19.00 uur rijden twee extra touringcarbussen voor het woon-werk-winkelverkeer. De bussen rijden op elk hele uur vanaf het busstation in Roosendaal naar het treinstation in Bergen op Zoom en vice versa. Dit als aanvulling op de reguliere treindienst (2x per uur) en busdienst (lijn 112, 1x per uur). Doel is de omleidingsroute te ontlasten en mensen een extra alternatief te bieden.

Water
Wanneer weggebruikers op de A58 tussen Roosendaal en Bergen op Zoom onverhoopt toch in lange files terechtkomen en de temperatuur erg hoog wordt, zal het GHOR in samenwerking met het Rode Kruis water uitdelen.

Standby
Verder zullen tijdens de komende twee weken KLPD, bergers, toezichthouders en inspecteurs van RWS constant standby zijn om het werk en het verkeer te volgen en goed mogelijk te faciliteren. Het werk gaat ook 24 uur per dag door om de totale werktijd toch zoveel mogelijk te beperken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Noord-Brabant