ONDERTEKENING

Autoloze brug Ringvaart Lisse-Lisserbroek

Ondertekening (bron: provincie Noord-Holland)

Er is een definitief akkoord over een nieuwe brug over de Ringvaart tussen Lisse en Lisserbroek. Vorige week tekenden twee provincies, twee gemeenten en de vervoerregio een overeenkomst. De brug wordt een schakel in de nieuwe busroute tussen Noordwijk en Schiphol.

De brug bij Lisserbroek krijgt een busbaan en ruimte voor fietsers en voetgangers. Er gaan geen auto’s of vrachtverkeer over rijden. De brug wordt onderdeel van de Hoogwaardige Openbaar Vervoerverbinding (HOV) van Noordwijk naar Schiphol. De provincie Noord-Holland zorgt voor de aanleg van de nieuwe busverbinding tussen Lisse en Schiphol. Dus niet alleen voor de nieuwe brug, maar ook voor de nieuwe busbaan.

Voortouw

De HOV-verbinding Noordwijk – Schiphol is een samenwerking van acht partijen. De provincie Zuid-Holland neemt het voortouw en werkt samen met de provincie Noord-Holland, de gemeenten Noordwijk, Teylingen, Lisse, en Haarlemmermeer, het samenwerkingsverband Holland Rijnland en de Vervoerregio Amsterdam. De brug is naar verwachting eind 2025 gereed.

Foto van links naar rechts: Jolanda Langeveld (wethouder gemeente Lisse), Jeroen Olthof (gedeputeerde provincie Noord-Holland), Frederik Zevenbergen (gedeputeerde province Zuid-Holland), Marja Ruigrok (wethouder gemeente Haarlemmermeer) (bron provincie Noord-Holland) (bron: provincie Noord-Holland)

LEES OOK:

‘In 2025 nieuwe busbaan tussen Noordwijk en Schiphol’

Congres Mobiliteitstransitie: Mobiliteitsoplossingen bepalen hoeveel huizen we kunnen bouwen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie