Eerste deel herstel N 228 gereed

Den haag – Vanaf vrijdag 14 juli 2006 is één weghelft van de N 228 bij Haastrecht weer toegankelijk voor al het verkeer. Met het vernieuwen van één weghelft is het eerste deel van het herstel gereed. Vanaf deze datum gelden er geen beperkingen meer voor het vrachtverkeer, zodat ontheffingen niet meer nodig zijn. Voorlopig wordt al het verkeer met een verkeersinstallatie om-en-om over de vernieuwde weghelft geleid. Maandag 14 augustus, na de bouwvakperiode, gaan de werkzaamheden aan het vernieuwen van de andere weghelft door.

De provincie Utrecht werkt op een ander deel aan de N 228, vanaf Oudewater tot en met Montfoort. De provincie Utrecht sluit van 24 juli tot 21 augustus 2006 het weggedeelte af van de Damweg (gemeente Oudewater) tot en met het kruispunt N 228/N 204 (Montfoort). Door het herstel bij Galgoord in twee fases uit te voeren, kan de weg daar open blijven voor het verkeer. Actuele informatie is te vinden op www.provincie-utrecht.nl.

Achtergrond
In Haastrecht, gemeente Vlist, verzakte de weg 23 centimeter ter hoogte van het bedrijventerrein Galgoord. De provincie Zuid-Holland heeft direct na constatering van de verzakking maatregelen getroffen. Zo werd de weg volledig afgesloten voor vrachtverkeer. Later kwam de provincie het vrachtverkeer tegemoet met ontheffingen, omdat de voorbereidende werkzaamheden langer duurden dan aanvankelijk was verwacht. Om de wegconstructie in de veengrond te kunnen stabiliseren, moet de provincie het fundament onder de weg heien. Zonder het verleggen van kabels en leidingen was heien onverantwoord. De provincie heeft vervolgens alles op alles gezet om één weghelft in ieder geval voor de bouwvakperiode gereed te hebben. Tijdens de bouwvak doorwerken aan het herstel van de tweede weghelft is niet mogelijk in verband met de beperkte inzetbaarheid van leveranciers en aannemers in die periode.

Actuele informatie vindt u op www.n228.nl.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Zuid-Holland