Imtech verwerft orders 17 mln op NL snelwegen

Gouda – Imtech (technische dienstverlener in Europa) meldt dat het drie grotere orders heeft ontvangen voor realisatie en onderhoud van technologische voorzieningen op Nederlandse snelwegen ter waarde van in totaal 17 miljoen euro. Deze opdrachten zijn verworven door Imtech Infra.

In het kader van het groot onderhoud van de Nederlandse snelwegen wordt in opdracht van BSB Staalbouw uit Friesland voor Rijkswaterstaat de technologie in en rond de bruggen op de snelwegen A1, A9 en A10 compleet vernieuwd. Aan de hand van een prestatiebestek heeft Imtech een ontwerp gemaakt voor onder meer de automatische besturing, energieverdeling, noodstroom, camerabewaking, alsmede de communicatie met en beveiliging voor het weg- en scheepvaartverkeer (onder andere audio, marifoon, afsluitbomen, aansluiting op wegsignalering en land- en scheepvaartseinen). Van de werkzaamheden van Imtech zal het autoverkeer nagenoeg geen hinder ondervinden. De oplevering staat gepland voor half 2007. Er is een onderhoudscontract afgesloten voor de periode van één jaar met optie voor verlenging.

Voor een deel van de nieuw aan te leggen snelweg A73-Zuid, die loopt van knooppunt Zaaikerheike bij Venlo tot aan Maasbracht waar deze aansluit op de A2, zal Imtech de verkeersregeling, openbare verlichting en totale bewegwijzering (in samenwerking met de ANWB) verzorgen. Opdrachtgever is de bouwcombinatie Strukton / Mourik. Het gaat hier om een verkeersintensief gebied met veel op- en afritten. Imtech zal dit project eind 2007 opleveren. Het is de eerste keer dat Imtech voor een omvangrijke opdracht als deze samenwerkt met de ANWB. Tevens is Imtech voor een deel van het reeds bestaande tracé van de A-73 (rondom Haelen) actief tot 2014.

Van de gemeenten Enschede, Almelo en Hengelo heeft Imtech voor een periode van drie jaar en met een optie tot verlenging voor tien jaar een onderhoudscontract gekregen voor alle voorzieningen op het gebied van openbare verlichting.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Imtech N.V.