Arcadis ontwerpt rondweg Warschau-Polen

Arnhem – ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, maakte 2 februari 2005 bekend dat het opdracht heeft gekregen voor het ontwerp van een sectie van een nog aan te leggen rondweg rondom de Poolse hoofdstad Warschau. Het 17 km lange tracé is onderdeel van een plan om de binnenstedelijke verkeersoverlast te verminderen. Het ontwerp van de rondweg zal in februari 2007 worden afgerond. De contractwaarde voor ARCADIS bedraagt € 3,2 miljoen.

ARCADIS zal diverse alternatieve routes onderzoeken en de onderliggende infrastructuur aan passen aan het te kiezen tracé. Daarnaast ontwerpt ARCADIS op het traject vier viaducten, verzorgt de project administratie, regelt de grondaankoop en de benodigde vergunningen. ARCADIS zal tevens de aanbestedingsprocedure verzorgen om een aannemer te selecteren.

“Dit contract is een nieuw voorbeeld van de behoefte in Polen om te investeren in infrastructuur”, zegt Michiel Jaski, bestuurslid van ARCADIS. “Als grootste van de nieuwe toetreders tot de EU is Polen enorm gedreven om de infrastructuur te verbeteren. ARCADIS werkt al meer dan tien jaar in Polen en is blij het land bij het realiseren van deze ambitie te helpen.”

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, milieu en gebouwen. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma’s van idee, via implementatie tot exploitatie, voor zowel bedrijven als overheden. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers. ARCADIS heeft wereldwijd een jaarlijkse omzet van circa €850 miljoen en heeft 9000 medewerkers in dienst.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS Nederland BV