Hoogwater. Foto: waterschap Scheldestromen

Fietspad verdwijnt in zee door stormen

Foto: waterschap Scheldestromen

Een fietspad in het Zeeuwse Nieuwvliet is tijdens de stormen van de afgelopen dagen in zee verdwenen. Storm Corrie richtte al forse schade aan en sinds maandag is het hele fietspad weg.

Waterschap Scheldestromen meldde dinsdag dat fase 1 van de dijkbewaking werd afgeschaald. Voor het weekend werd er juist opgeschaald om voorbereid te zijn op het hoogwater als gevolg van de stormen Eunice en Franklin. Nu die het land verlaten hebben kan ook de schade worden opgenomen.

En daarbij kwam het waterschap dus tot de opmerkelijke conclusie dat in elk geval een fietspad het noodweer niet heeft doorstaan. “In West-Zeeuws-Vlaanderen is het fietspad bij Kruishoofd (Nieuwvliet) in zee verdwenen. Dit fietspad was al eerder afgesloten, omdat de storm Corrie zoveel zandafslag had veroorzaakt dat het fietspad niet meer veilig begaanbaar was. Fietsers worden al geruime tijd langs een alternatieve route omgeleid. Deze week zullen de weggeslagen asfaltdelen worden opgeruimd.”

Noodreparatie uitgevoerd

Bij Breskens ontstond er eveneens veel schade aan de steenbekleding, vertelt het waterschap. “Over een oppervlakte van ruim 200 vierkante meter is de ingelijmde basaltglooiing weggeslagen of verzakt. Inmiddels is er een noodreparatie uitgevoerd door breuksteen af te storten over het beschadigde oppervlak. Na het stormseizoen wordt de glooiing definitief gerepareerd.” Op veel waterschapswegen was geen daadwerkelijke schade, maar moest er wel veel materiaal dat op de wegen was gewaaid worden verwijderd.

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Fietspad verdwijnt in zee door stormen | Infrasite
Hoogwater. Foto: waterschap Scheldestromen

Fietspad verdwijnt in zee door stormen

Foto: waterschap Scheldestromen

Een fietspad in het Zeeuwse Nieuwvliet is tijdens de stormen van de afgelopen dagen in zee verdwenen. Storm Corrie richtte al forse schade aan en sinds maandag is het hele fietspad weg.

Waterschap Scheldestromen meldde dinsdag dat fase 1 van de dijkbewaking werd afgeschaald. Voor het weekend werd er juist opgeschaald om voorbereid te zijn op het hoogwater als gevolg van de stormen Eunice en Franklin. Nu die het land verlaten hebben kan ook de schade worden opgenomen.

En daarbij kwam het waterschap dus tot de opmerkelijke conclusie dat in elk geval een fietspad het noodweer niet heeft doorstaan. “In West-Zeeuws-Vlaanderen is het fietspad bij Kruishoofd (Nieuwvliet) in zee verdwenen. Dit fietspad was al eerder afgesloten, omdat de storm Corrie zoveel zandafslag had veroorzaakt dat het fietspad niet meer veilig begaanbaar was. Fietsers worden al geruime tijd langs een alternatieve route omgeleid. Deze week zullen de weggeslagen asfaltdelen worden opgeruimd.”

Noodreparatie uitgevoerd

Bij Breskens ontstond er eveneens veel schade aan de steenbekleding, vertelt het waterschap. “Over een oppervlakte van ruim 200 vierkante meter is de ingelijmde basaltglooiing weggeslagen of verzakt. Inmiddels is er een noodreparatie uitgevoerd door breuksteen af te storten over het beschadigde oppervlak. Na het stormseizoen wordt de glooiing definitief gerepareerd.” Op veel waterschapswegen was geen daadwerkelijke schade, maar moest er wel veel materiaal dat op de wegen was gewaaid worden verwijderd.

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam