Hoekse Lijn

Vertraging door schade betonnen buitenwanden Hoekse Lijn valt mee

Schade aan de betonnen buitenwanden leek voor extra vertraging aan de Hoekse Lijn te gaan zorgen, maar dat blijkt nu mee te vallen. Het schadeherstel kan tegelijk met andere werkzaamheden plaatsvinden. Daardoor kunnen er waarschijnlijk toch komende zomer al metro’s naar station Hoek van Holland Strand rijden.

Dat zegt projectwethouder Arjan van Gils van de gemeente Rotterdam. Door het in elkaar schuiven van de planning, zoals het Van Gils het omschrijft in de meest recente voortgangsbrief, blijft de vertraging van het project beperkt. Zo kan de metro op de Hoekse Lijn komende zomer toch doorrijden tot aan het strand van Hoek van Holland. Maar door de tegenvaller en het combineren van de planning is er volgens de wethouder geen bufferruimte meer voor nieuwe tegenvallers.

Oorzaak onbekend

In november vorig jaar melde aannemer ABS (Aanneemcombinatie Boskalis Swietelsky) dat er iets misgegaan was bij het storten van de betonnen buitenwanden van het nieuwe metrostation. De problemen kwamen aan het licht bij het verwijderen van de bekisting, maar hoe de schade is ontstaan wordt nog onderzocht. Inmiddels is wel duidelijk dat de schade aan de pas gestorte buitenwanden kan worden hersteld en dat kan tegelijk met de overige werkzaamheden gebeuren.

Het herstel richt zich op zowel de constructieve als de esthetische kant van de betonwanden van het station. De ruwbouw is af. De herstelwerkzaamheden aan Station Hoek van Holland Strand worden parallel uitgevoerd met de werkzaamheden van derden aan de rest van de baan, zoals Alstom voor spoorbeveiliging en Omexom voor energievoorziening.

Lees de rest van het artikel op OVPro.nl, de zusteruitgave van Infrasite.

Lees ook: Speciale tunnelbekisting voor doortrekken Hoekse Lijn

Auteur: Paul van den Boogaard

Vertraging door schade betonnen buitenwanden Hoekse Lijn valt mee | Infrasite
Hoekse Lijn

Vertraging door schade betonnen buitenwanden Hoekse Lijn valt mee

Schade aan de betonnen buitenwanden leek voor extra vertraging aan de Hoekse Lijn te gaan zorgen, maar dat blijkt nu mee te vallen. Het schadeherstel kan tegelijk met andere werkzaamheden plaatsvinden. Daardoor kunnen er waarschijnlijk toch komende zomer al metro’s naar station Hoek van Holland Strand rijden.

Dat zegt projectwethouder Arjan van Gils van de gemeente Rotterdam. Door het in elkaar schuiven van de planning, zoals het Van Gils het omschrijft in de meest recente voortgangsbrief, blijft de vertraging van het project beperkt. Zo kan de metro op de Hoekse Lijn komende zomer toch doorrijden tot aan het strand van Hoek van Holland. Maar door de tegenvaller en het combineren van de planning is er volgens de wethouder geen bufferruimte meer voor nieuwe tegenvallers.

Oorzaak onbekend

In november vorig jaar melde aannemer ABS (Aanneemcombinatie Boskalis Swietelsky) dat er iets misgegaan was bij het storten van de betonnen buitenwanden van het nieuwe metrostation. De problemen kwamen aan het licht bij het verwijderen van de bekisting, maar hoe de schade is ontstaan wordt nog onderzocht. Inmiddels is wel duidelijk dat de schade aan de pas gestorte buitenwanden kan worden hersteld en dat kan tegelijk met de overige werkzaamheden gebeuren.

Het herstel richt zich op zowel de constructieve als de esthetische kant van de betonwanden van het station. De ruwbouw is af. De herstelwerkzaamheden aan Station Hoek van Holland Strand worden parallel uitgevoerd met de werkzaamheden van derden aan de rest van de baan, zoals Alstom voor spoorbeveiliging en Omexom voor energievoorziening.

Lees de rest van het artikel op OVPro.nl, de zusteruitgave van Infrasite.

Lees ook: Speciale tunnelbekisting voor doortrekken Hoekse Lijn

Auteur: Paul van den Boogaard