Dura Vermeer Railinfra breidt uit met stationsinfra en elektrotechnische installaties

Dura Vermeer Hollands Spoor
Foto: nieuwsbericht Dura Vermeer

Dura Vermeer Railinfra heeft het dienstenpakket uitgebreid met stationsinfra en elektrotechnische installaties. Dan gaat het bijvoorbeeld om het verlengen van perrons en het aanpassen van keerwanden en hellingbanen inclusief zaken als verlichting en camera- en omroepsystemen.

Met deze uitbreiding van het dienstenpakket wil Dura Vermeer Railinfra de eigen positie als totaalaanbieder voor het spoor versterken. Hoewel het voor de aannemer een nieuw marktsegment is, krijgen de klanten er van het bedrijf op die punten wel een bekend aanspreekpunt bij die bekend is in de spoorsector. “Bovendien kunnen klanten rekenen op een integrale dienstverlening met processen die nog beter op elkaar zijn afgestemd”, aldus het bedrijf.

Bepalend voor succes

“Projecten in stationsomgevingen zijn vaak uitdagend vanwege de samenkomst van verschillende disciplines, beperkte ruimte en een korte doorlooptijd” legt Remko Uenk, directeur van Dura Vermeer Railinfra, uit. “Een totaalaanbieder, met verstand van spoor, infra én installatietechniek, is bepalend voor het behalen van succes. We zien dat de vraag naar dit type werken in de markt is toegenomen. Dit was voor ons de uitgelezen kans om de disciplines stationsinfra en installatietechniek in huis te halen en ons portfolio uit te breiden.”

Zeven stations

De nieuwe aanpak blijkt ook meteen aan te slaan, want ProRail heeft nam een project aan Dura Vermeer Railinfra gegund waarbij de omroepinstallaties van zeven stations worden vervangen. Het gaat om de stations Den Helder, Zandvoort, Amsterdam RAI, Barendrecht, Roosendaal, ‘s-Hertogenbosch en Venlo. Naast werkzaamheden worden tevens werkzaamheden aan het glasvezelnetwerk van ProRail uitgevoerd en worden technische ruimtes bouwkundig onderhanden genomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam