Strukton viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan

Bouwbedrijf Strukton viert in 2021 zijn 100-jarig bestaan. De onderneming viert het jubileum vanwege de coronamaatregelen in bescheiden vorm en zet met name de medewerkers in het zonnetje.

De eerste stappen voor de oprichting van Strukton werden in 1918 gemaakt toen de toenmalige belangenmaatschap Nederlandse Spoorwegen een kantoor nodig had voor 1.500 medewerkers. Door alle onzekerheden die de Eerste Wereldoorlog met zich meebracht, was er echter geen aannemer die het werk aandurfde. De maatschap besloot in 1921 het kantoor zelf te bouwen en daarvoor N.V. het Spoorwegbouwbedrijf op te richten. Dat bedrijf bouwde De Inktpot dat inmiddels een Rijksmonument is in Utrecht en nu dienst doet als ProRail-hoofdkantoor.

Fusie

In 1972 fuseerde N.V. het Spoorwegbouwbedrijf met het Deense bouwbedrijf Christiani & Nielsen waaruit in 1974 de Strukton Groep ontstond. De onderneming groeide de jaren daarop sterk door onder meer overnames van Reef, Mergor en Worksphere. Sinds 29 oktober 2010 maakt Strukton deel uit van Oranjewoud.

Lees verder op SpoorPro.nl

Lees ook: Gerard Sanderink treedt terug als topbestuurder Strukton

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Strukton viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan | Infrasite

Strukton viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan

Bouwbedrijf Strukton viert in 2021 zijn 100-jarig bestaan. De onderneming viert het jubileum vanwege de coronamaatregelen in bescheiden vorm en zet met name de medewerkers in het zonnetje.

De eerste stappen voor de oprichting van Strukton werden in 1918 gemaakt toen de toenmalige belangenmaatschap Nederlandse Spoorwegen een kantoor nodig had voor 1.500 medewerkers. Door alle onzekerheden die de Eerste Wereldoorlog met zich meebracht, was er echter geen aannemer die het werk aandurfde. De maatschap besloot in 1921 het kantoor zelf te bouwen en daarvoor N.V. het Spoorwegbouwbedrijf op te richten. Dat bedrijf bouwde De Inktpot dat inmiddels een Rijksmonument is in Utrecht en nu dienst doet als ProRail-hoofdkantoor.

Fusie

In 1972 fuseerde N.V. het Spoorwegbouwbedrijf met het Deense bouwbedrijf Christiani & Nielsen waaruit in 1974 de Strukton Groep ontstond. De onderneming groeide de jaren daarop sterk door onder meer overnames van Reef, Mergor en Worksphere. Sinds 29 oktober 2010 maakt Strukton deel uit van Oranjewoud.

Lees verder op SpoorPro.nl

Lees ook: Gerard Sanderink treedt terug als topbestuurder Strukton

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel