Voorbereidende werkzaamheden nieuwe passage Tilburg

In Tilburg worden komend weekend diverse werkzaamheden uitgevoerd in verband met de bouw van de nieuwe stationspassage en de Willem II passage. Het gaat onder meer om kabel- en leidingwerk, werkzaamheden aan de bovenleiding en het plaatsen van damwanden. Vanwege de werkzaamheden rijden er op zaterdag en zondag geen treinen van en naar Tilburg in alle richtingen. NS zet bussen in.

Nieuwe stationspassage

Station Tilburg krijgt een nieuwe reizigerspassage, die op dit moment aan de noordkant van het station wordt voorgebouwd. Tijdens de herfstvakantie wordt de betonnen ruwbouw van de passage in zijn geheel op zijn plek geschoven tussen het spoor. Een monsterklus waarvoor komend weekend diverse voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd. Als de passage straks klaar is, verbindt die de binnenstad van Tilburg met de Spoorzone en de wijk Theresia en geeft die het station een nieuwe entree aan de noordzijde. Voor reizigers komen er op- en neergaande roltrappen en liften, zodat iedereen straks zelfstandig kan reizen.

Willem II passage

Iets ten oosten van het station is inmiddels ook gestart met de bouw van de Willem II passage. Dit wordt een tweede verbinding tussen het stadscentrum en de Spoorzone voor fietsers en voetgangers. Ook deze nieuwe passage wordt voorgebouwd op locatie en zal tijdens de herfstvakantie in delen op zijn plek worden geschoven.

Hinder

Omwonenden kunnen mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden en zijn per brief geïnformeerd. Te denken valt aan:

• ronkende kranen en machines

• bouwverlichting

• werkverkeer

Gevolgen treinverkeer

In verband met de werkzaamheden rijden er in de nacht van vrijdag op zaterdag vanaf 00.40 uur tot maandag 05.00 uur geen treinen van en naar Tilburg. NS zet stop- en snelbussen in en adviseert reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen via www.ns.nl, de NS reisplanner Xtra app of te bellen met 0900-9292 (€ 0,70 per minuut).

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail