Cees Tommel nieuwe voorzitter Railforum

logo railforum

Tommel neemt de voorzittershamer over van Ton Kaper
‘Wat mij betreft maakt Railforum de komende jaren nog meer de verbinding met de toekomst’

Cees Tommel (44) is de nieuwe voorzitter van Railforum. De ledenvergadering ging unaniem akkoord met het voorstel van het bestuur om Tommel tot nieuwe voorzitter te benoemen. Tommel neemt de voorzittershamer over van Ton Kaper, die na zes jaar zijn functie neerlegt.

infrasite_insert_image_1
Waarom Cees Tommel?
‘Sinds enkele jaren is het gebruikelijk dat de voorzitter van Railforum gekozen wordt uit het zittende bestuur. We zochten iemand die boven alle partijen kan staan, enthousiast is en midden in de railsector staat. Cees Tommel is een van de twee directeuren van Keyrail. Vanuit het perspectief van de klant zet hij zich in om een organisatie aan te sturen die de logistieke dienstverlening centraal zet. Keyrail wordt steeds vaker gevraagd om logistieke adviezen te geven en met haar klanten mee te denken. Daarnaast heeft hij een aanstekelijke hoeveelheid energie en doorzettingsvermogen die de railsector op dit moment goed kan gebruiken. We zijn blij dat onze leden dit ook zien en akkoord gingen,’ aldus Ton Kaper.

De missie van de nieuwe voorzitter
Tommel ziet zijn toegevoegde waarde als nieuwe voorzitter vooral in het verbinden van partijen. Tommel: ‘Het spoorproduct is een aantrekkelijke modaliteit die de “concurrentie” met andere vervoersmogelijkheden prima aankan. Wat mij betreft maakt Railforum de komende jaren nog meer de verbinding met de toekomst.’

Railforum en Jonge Veranderaars bedanken Ton Kaper voor jarenlange toewijding
Sinds 2000 vervulde Kaper een bestuursfunctie bij Railforum, waarbij hij vanaf 2004 voorzitter was. Na twee termijnen van drie jaar zit het voorzitterschap er voor hem op. ‘Ton heeft zich altijd opgesteld als een onafhankelijk voorzitter, ook al bekleedde hij een directiefunctie bij HTM, dat is knap en maakt hem tot een gewaardeerd voorzitter bij onze leden,’aldus Corina de Jongh (directeur Railforum). De Jonge Veranderaars (het jongerennetwerk van Railforum) bedankten Kaper voor zijn toewijding en de ruimte die hij hen gaf.

Over Railforum
Railforum bestaat sinds 1992 en is het onafhankelijke kennisnetwerk van ruim 100 bedrijven en organisaties die actief zijn in de brede railsector. Centraal in de vereniging staat het uitwisselen van kennis en ervaringen, om zo het maatschappelijk en economisch rendement van spoorvervoer te vergroten. Accent ligt op het versnellen van (proces) innovaties. Railforum biedt daarbij haar diensten aan en zorgt voor afstemming met andere sectoren, de politiek en wetenschap. Zie www.railforum.nl voor meer informatie.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Railforum Nederland