Vierde betonstort spoorviaduct Houten centrum 19 juni

Werkzaamheden ten behoeve van de spoorverdubbeling in Houten

Utrecht – Op donderdag 19 juni 2008 vindt wederom een grote betonstort plaats ten behoeve van het toekomstige spoorviaduct in het centrum van Houten. Het viaductdeel dat 19 juni wordt gestort ligt deels boven het Onderdoor aan de zijde van het gemeentehuis. Het benodigde beton wordt met 35 tot 40 betonmixers via het Onderdoor aangevoerd. Het voet- en fietsverkeer dat gebruik maakt van het Onderdoor wordt ten tijde van de aan- en afrijdende betonmixers begeleid door verkeersregelaars.

Eind september 2008 zijn alle zes de delen van het spoorviaduct, op een klein deel na, gestort. Deze delen vormen samen het westelijke deel van het nieuwe spoorviaduct in Houten centrum. Dit nieuwe spoorviaduct is onderdeel van de toekomstige viersporigheid in Houten welke eind 2010 gereed is.

Overlast

De af- een aanrijdende betonmixers kunnen enige overlast veroorzaken voor omwonenden, bezoekers en weggebruikers. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer veilig te laten verlopen en bij aanvang en uitloop van de basisschool rijdt er geen bouwverkeer.

Meer informatie
Voor de meest actuele informatie over de spoorwerkzaamheden, zie de website: www.prorail.nl/randstadspoor Indien er vragen en/of klachten zijn over de werkzaamheden van ProRail in Houten, mail dan publiekszaken@houten.nl, of bel naar het Meldpunt Openbare Ruimte in Houten op 0800 3990 000.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail