Storingen op het spoortraject Amsterdam – Utrecht

Utrecht – In het weekend van 4 en 5 maart 2006 is gewerkt aan de ingebruikname van nieuwe veiligheidssystemen op het spoor tussen Amsterdam en Utrecht. Mede door een blikseminslag bij Breukelen zijn de werkzaamheden daarvoor in de vroege ochtend van maandag 6 maart 2006 uitgelopen. Nadat om half acht in de ochtend de sporen beschikbaar kwamen bleek dat de veiligheid op dit baanvak niet gegarandeerd kon worden. Om die reden is de treindienst op dit traject gestaakt. ProRail voert op dit moment een onderzoek uit naar de oorzaak.

Het testen van het traject neemt nog de rest van de avond in beslag. De prognose is dat beide sporen bij het ingaan van de dienstregeling op dinsdagochtend 7 maart 2006 weer beschikbaar zijn.

Treinreizigers
Intercity’s tussen Amsterdam en Utrecht v.v. worden omgeleid. Voor meer informatie kunnen reizigers bellen met 0900-9292 of www.ns.nl raadplegen. De meest actuele informatie over werkzaamheden op het spoor vindt u op teletekst, pagina 751.

Meer informatie over de spooruitbreiding
Met vragen over de werkzaamheden voor de spooruitbreiding Amsterdam – Utrecht kunt u terecht in het Informatiecentrum van ProRail in Breukelen, telefoon 0346 – 252 700. Het infocentrum is gevestigd naast het NS Station Breukelen, Stationsweg 81. E-mail: amsterdam-utrecht@prorail.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail